Nieuws

FBM Transport 27-08-2022

Zaterdag 27/08 kwam het transport aan van FBM. Vroeg in de morgen komen de adoptanten het parkje in Maastricht opgereden. Het kraampje met spulletjes voor de hondjes is aangevuld en nu is het wachten op de bus. Rond 07.45 uur komt het busje het park ingereden. Het terrein wordt afgesloten. Sommige adoptanten worden overmand door emoties en moeten een traantje wegpinken. De chauffeurs van FBM worden hartelijk ontvangen en het uitladen kan beginnen.

12 Hondjes, elk met hun eigen verleden, elk met hun eigen rugzakje, worden één voor één uit de bus geladen. Vertederend om te zien hoe de chauffeurs op hun eigen manier afscheid nemen van ‘hun’ hondjes, een aai, een knuffel, een kus op hun kopje en een tikje op hun achterste, voor ze de hondjes overhandigen aan hun adoptanten.

De hondjes kijken onwetend als ze overhandigd worden aan hun nieuwe baasjes. Sommige zijn nieuwsgierig, andere zijn afwachtend, eentje dolenthousiast en ook een enkeling bang. De adoptanten krijgen de nodige tijd om kennis te maken met hun hondje en gaan elk een wandelingetje maken in het park. Sommige hondjes worden ook al verenigd met hun ‘broer of zusje’ waarmee ze zullen samenleven. Allemaal hartverwarmend om te zien. Nadat de adoptanten hun hondjes voorzien van de nodige spulletjes, halsbanden en jasjes, kunnen ze hun contract tekenen, paspoort ophalen en richting huiswaarts keren.

Wij GINN medewerkers en sympathisanten kunnen beginnen met opruimen en nog wat napraten over het transport. Wat is het weer goed geweest. Al snel na de middag komen de eerste foto’s en berichtjes binnen van de adoptanten. Wat zijn ze allen blij met hun keuze. Het ga jullie goed: Juana, Cecilia, Mejias, Aspilla, Paton, Aina, Claudio, Flor, Galio, Lory, Elixir en Veleta.

Bedankt aan allen die dit transport mogelijk maakten: de chauffeurs van FBM, de vrijwilligers en sympathisanten van GINN en natuurlijk de adoptanten die hun vertrouwen schonken aan onze organisatie en bereid waren deze hondjes een mooie toekomst aan te bieden in Nederland en België.
Met een warm gevoel in mijn hart schrijf ik dit verslag en bedenk ik me dat het dit is waarvoor ik me als vrijwilliger 100% voor inzet.

Liefs, Chantal
Adoptieconsulente België
Transportcoördinator FBM

P.S. Heel veel dank aan Yvonne, die weer een prachtige fotoreportage heeft gemaakt. In dit bericht een selectie van alle foto’s. Op deze link kun je het hele album bekijken: https://photos.app.goo.gl/B74Z6hvX3n3vjVGF8

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 21 juli 2024
Beste donateurs, Inmiddels is het juli, de zomervakantie...
Geplaatst op: 30 juni 2024
Vroeg, het transport was hèèl vroeg gepland! Tussen...
Geplaatst op: 16 juni 2024
De aankomst van het transport was gepland om...