Nieuws

BaasGalgo Transport 27-08-2022

In het gastvrije Oss werd zaterdag vol spanning uitgekeken naar de bus waarin 5 honden van BaasGalgo op weg waren naar hun nieuwe leven. Het geduld van iedereen werd danig op de proef gesteld maar om 20.15 uur was daar dan toch echt eindelijk de bus met zijn kostbare inhoud!

Het verlossende moment dat de deuren open gaan en wij een eerste blik op de hondjes kunnen werpen is altijd bijzonder, maar niet alleen voor ons, ook voor de honden zelf! Rustig werden één voor één de honden uit de benches gehaald en aangelijnd door de chauffeurs,  waarbij meteen even hun chip werd gecontroleerd.

De kleine Sheila was meteen op haar gemak, een vrolijke onbevangen meid die al snel gezellig met haar nieuwe mama rondliep, kwispelend en af en toe al een speelbuiging maakte naar de andere aanwezige honden.
Daarna zetten Gordita en Blanquita voet op Nederlandse bodem. Dit zijn twee zusjes en ze mogen ook nog eens samen naar een opvanggezin, wat een bofferds! Samen de nieuwe wereld verkennen!
Turrón was ook heel blij om zijn transportbench te verlaten. Een knappe jonge vent, actief en energiek, dan is het heerlijk als je lekker met je nieuwe baasje de pootjes mag strekken en het terrein mag gaan verkennen!
Als laatste kwam Uva uit de bus. Ze was minder verlegen dan aanvankelijk gedacht en gooide al haar charmes in de strijd om aandacht en knuffeltjes van diverse mensen te krijgen.
Vier donkere brindles en een wit meisje. Wie Blanquita was, was wel duidelijk, maar verder was het even goed kijken wie wie was! Hoewel….
Sheila heeft een mooi zwart snoetje, Uva een grijs snoetje, Gordita een dun wit streepje op haar neus, en Turron een wat vollere vacht. Allemaal even prachtig en allemaal uniek!

Nadat oh’s en ah’s waren geslaakt en alle pootjes waren gestrekt op het hoog omheinde terrein, werd het tijd voor het aanmeten van de veiligheidstuigen en de dubbele lijn. Het was al schemerig toen we daaraan begonnen en donker toen we klaar waren, dus we hebben geen foto’s van de “opgetuigde” of “ingetuigde” honden, maar stuk voor stuk zijn ze met veiligheidstuig en dubbele lijn vertrokken naar hun nieuwe leven!

De eerste foto’s van “thuis” hebben we ook al. Blanquita en Gordita hebben samen de bank gevonden. Uva houdt haar neus warm in een diepe slaap waarin ze alles verwerkt, en kijk die Turron eens! In de tuin speelt hij enthousiast met een bal hebben we gehoord van zijn adoptant, en tijdens de wandeling vergaapt Turron zich aan het prachtige landschap met echte Hollandse wolkenlucht.

Zo’n transport is de kers op de taart, na een lang traject in Spanje van redden, verzorgen en socialiseren en alle inspanningen binnen GINN om de perfecte match te zoeken voor mens en dier.
Iedereen die daaraan heeft bijgedragen: geweldig! Samen sterk!

Elsbeth
Transportcoördinator BaasGalgo

2 reacties

  1. Super mooie aktie weer van jullie. Zoveel hondjes hebben het verschil kunnen maken. Ik blijf jullie volgen
    Heb zelf ook een spaans windhondje gehad…Curly. Zal haar nooit vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 21 juli 2024
Beste donateurs, Inmiddels is het juli, de zomervakantie...
Geplaatst op: 30 juni 2024
Vroeg, het transport was hèèl vroeg gepland! Tussen...
Geplaatst op: 16 juni 2024
De aankomst van het transport was gepland om...