Nieuws

Scooby Transport 08-10-2022

Vol verwachting kijken we er iedere keer naar uit: aankomst van het Scooby transport in Maastricht. En toen wisten we nog niet wat voor verrassingen de dag zou gaan brengen…

Om 05.55 uur een bericht van de Scooby-baas: ze zouden een uur eerder aankomen! Gauw alle betrokkenen gewaarschuwd, gelukkig wonen de meeste vrijwilligers voor de aankomst in de omgeving, dus die konden er vlot zijn om alles klaar te zetten. Maar voor de mensen die van ver kwamen, was het wellicht even schrikken: snel ontbijt, of niet…, en hup onderweg.

De meeste mensen hadden het toch op tijd gered, voordat de bus het terrein op kwam rijden. Poort dicht en dan mogen de deuren open en kunnen we ze eindelijk zien! Alle honden werden eerst op de drempel van de bus dubbel aangelijnd, voordat ze aan hun adoptant of opvangfamilie werden overgedragen.

Lieve Thor, met zijn zo herkenbare mooie ogen en prachtige zwarte langharige Augusto. Beide heren gaan in opvang en binnenkort lezen we meer over hen op de website. Arme Myriam was de dag voor vertrek nog gebeten in de kennel en had meerdere wonden op haar rug, ze heeft het moeilijk gehad in de shelter. Linnet vond het allemaal erg spannend: tuig aandoen, al die onbekenden. Marina daarentegen onderging het allemaal heel rustig. En dan was er nog langharige beauty Acuarela.

En Aretha, het zwarte teefje, dat niet de grote pup bleek te zijn die haar adoptanten verwachtten… die had toch geen grijze neus? Nee… er was een fout ontstaan waardoor de verkeerde naam bij de verkeerde beschrijving terecht was gekomen en de pup niet was meegekomen. Bijzonder pijnlijk voor de adoptanten die zo naar haar hadden uitgekeken. Fermín Perez heeft met ze gesproken, ze blijven op het puppenmeisje wachten.

Maar ondertussen was er wel deze Aretha met grijze snoet, wat nu? Ik was al aan het bellen met onze opvanggezinnencoördinator Carin,  toen mijn eigen ouders mij verrasten. Ze hebben zelf een galga en waren eens komen kijken hoe zo’n transport eraan toe gaat. Ze hadden zo met Aretha te doen, en hadden ook weleens gedacht aan een tweede. Ter plekke besloten ze haar te adopteren!

De honden konden rustig uitgelaten worden in het parkje, contracten werden ingevuld, spullen voor de honden gekocht, genoten van koffie, thee en vlaai, en daarna ging ieder zijn weg, nieuwe avonturen beleven.

Er waren ook enorm veel gedoneerde spullen en voer om mee terug te geven, meer kon er qua gewicht vrijwel niet meer in de bus! Lieve mensen, bedankt voor zoveel goedheid bij elkaar.

Alle geluk voor de honden en hun nieuwe families, geniet van elkaar! Dank aan alle betrokken vrijwilligers in het proces, ik durf jullie niet meer op te noemen, bang om iemand te vergeten, we doen het samen met zovelen. Diep respect en grote dank voor Fermín en Nieves Pérez, voor het vele voorbereidingswerk en die enorme reis in één weekend.

Aan de adoptanten die met lege handen naar huis moesten: we vinden het vreselijk dat dit gebeurd is, dank voor jullie begrip en we gaan jullie zo goed mogelijk verder helpen. Heel veel dank aan al die mensen die spullen voor Scooby verzameld en gebracht hebben. En mijn ouders en ik: wij zijn heel blij met ons nieuwe meisje, dit hadden we die ochtend nooit bedacht!

Veel liefs,
Valerie

P.S. Nog een verzoekje van Fermín: help alsjeblieft mee de druk op te voeren op de Spaanse regering. Verspreid het woord via social media, de hashtag samen met de drie tags:

Gelijke rechten voor alle honden!
#MismosPerrosMismaLey
@sanchezcastejon
@PSOE
@gpscongreso

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 25 februari 2024
Wat een geluk, het was droog! Koud, maar...
Geplaatst op: 4 februari 2024
Beste Teamer, Helaas krijgen wij van onze Teamers...
Geplaatst op: 23 januari 2024
Donderdag a.s. gaan onze eigen Lydia Zomers en...