Nieuws

FBM Transport 26-11-2022

Zaterdag 26 november was de dag voor een mooi FBM transport. Dertien hondjes mochten poot op Nederlandse bodem gaan zetten. Rond 09.30 uur werd in rap tempo de kraam opgebouwd en stond de tafel met koffie, thee, cake en vlaai klaar voor de adoptanten en opvanggezinnen die in een fris ochtendzonnetje stonden te wachten op de bus.

En jawel, net iets na tienen kwam de bus door het hek. In rustig tempo en met geduld werd in de bus bij de honden een tuigje en halsband aangedaan en konden de adoptanten of opvanggezinnen alvast een stukje gaan lopen in de natuurtuin. De ene hond vond dit spannender dan de andere. Bij de een ging de staart gelijk in kwispelstand, bij de ander bleef de staart tegen de buik geplakt.
Het blijft altijd weer mooi om te zien hoe hond en adoptant op elkaar reageren. Verliefde, ontroerende en aftastende blikken. Het verveelt nooit… Toen alle honden de bus hadden verlaten, konden de vele donaties (dank daarvoor!!!) worden ingeladen. En het paste maar net, zoveel was het!

Nu de eerste nacht achter de rug is, ontvingen we de eerste foto’s hoe de honden hun nieuwe thuis aan het verkennen zijn. Ook hierin is de ene hond wat voortvarender dan de andere. Maar we weten dat het met tijd, geduld en rust goed gaat komen. Het is ook nogal niet een overgang: komend van een plek waar het nooit stil is, waar je kennelgenoten steeds wisselen, waar je je voer en mand moet delen, naar een plek, voerbak en aandacht enkel voor jezelf. Ga er maar aan staan…
We wensen de adoptanten van Pura, Kim, Abril, Gomez, Egon, Mosca, Llorona, Isabel, Romelina en Jim veel geluk met hun nieuwe huisgenoot en danken het opvanggezin van Sinfonia, Gadea en Bulgara voor het tijdelijk openstellen van hun huis.
En natuurlijk dank aan alle vrijwilligers die dit transport weer mogelijk hebben gemaakt. Zowel voor als achter de schermen. Grote dank aan Ron voor het gebruik mogen maken van de aankomstlocatie.
Veel dank ook aan Yvonne, die dit alles weer als geen ander treffend wist vast te leggen op de foto. We hebben een kleine selectie foto’s hier geplaatst. Het volledige album kun je hier bekijken: https://photos.app.goo.gl/BE6GmY8dAqPVtbe86

Groet, Jetteke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 16 juni 2024
De aankomst van het transport was gepland om...
Geplaatst op: 8 juni 2024
Aan alle Nederlandse GINN-adoptanten: Jouw hond staat geregistreerd...
Geplaatst op: 3 juni 2024
Bij GINN zijn we de zomermaanden vrolijk begonnen:...