Nieuws

BaasGalgo Transport 10-12-2022

Zaterdag 10 december was het een feestelijke dag voor vier BaasGalgo honden, voor de Galgo’s Ilka, Pepe en Avispa en Podencootje Narciso, want zij zetten voet op Nederlandse bodem na een lange reis uit Spanje. Vrijdagmiddag mochten ze in Spanje in de bus stappen, niet wetend wat er boven hun hoofd hing. Bij aankomst in Oss werden ze rustig één voor één uit de bus getild en was er de opluchting van de eerste plas op Nederlands gras en een lekkere slok vers Hollands water.

Ilka, een ruwhaar Galga bleek een fijn klein poppetje, en de ah’s en oh’s van verwondering galmden door de lucht toen zij uit de bus werd getild.
Pepe, een opa Galgo van 10 jaar, zwart met een mooi grijs snoetje, nog maar 2 maanden geleden gered uit het dodingsstation, was de volgende. Zijn Spaanse verleden heeft hem niet getekend, een vrolijke Galgo die met open armen werd ontvangen door zijn nieuwe familie.
Avispa, een mooie zwarte parel met een wit neusje en witte teentjes, was de volgende die de bus uit kwam en liefdevol werd verwelkomd door haar nieuwe mama en Galgo-zusje.
Als laatste kwam Podencootje Narciso uit de bus, hij werd door de chauffeurs uit de bus getild en in de armen van zijn opvangmama gelegd, en daar had Narciso het best naar zijn zin. Narciso is al 12 jaar en ook hij is nog maar 2 maanden geleden gered uit het dodingsstation. Nu mag hij eindelijk gaan ervaren hoe het is om in een huis te wonen!

De honden werden allemaal direct in een warme jas gestoken want het was een bitter koude dag zaterdag. Maar de blije snuitjes verwarmden de harten van alle aanwezige mensen. Na het papierwerk in orde te hebben gemaakt en alle honden een veiligheidstuig te hebben aangemeten was het tijd voor de laatste etappe van hun lange reis. Naar huis!

Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan dit happy end, heel hartelijk dank!
Elsbeth Endel
Transportcoördinator BaasGalgo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 15 april 2024
Vrijdagavond stonden Mara en Galleta klaar voor hun...
Geplaatst op: 20 maart 2024
Beste donateurs, Inmiddels is het bijna april, de...
Geplaatst op: 25 februari 2024
Wat een geluk, het was droog! Koud, maar...