Nieuws

FBM Transport 11-02-2023

Zaterdag 11 februari was het zover, het eerste transport van FBM. Al vroeg in de morgen kwam de bus in het parkje in Maastricht binnengereden. 7 Galgo’s mochten hun pootjes strekken op Nederlandse bodem.

Jamon, een stevige goed in zijn vacht zittende reu, ondanks dat hij maar 3 pootjes heeft, kan hij toch wel goed zijn mannetje staan. Fonsie, die opgewacht werd door zijn piepkleine zusje, een puppy teckel, waar hij al direct een goede klik mee had. Kety, een aardig mooi teefje met wondermooie oogjes. En 4 mooie “zwarte parels”, die gelukkig een halsbandje met hun naam erop hadden, want anders was het heel moeilijk geweest om hen uit elkaar te halen: Carola, die opgewacht werd door haar ‘zusje’ Lana, Charco die in België mag gaan wonen, Chuela en Ciruela die ook in een liefdevol gezin terechtkomen. Voor de adoptanten is de aankomst van hun Galgo altijd een emotionele gebeurtenis en dit is niet anders voor de vrijwilligers die altijd paraat staan om te helpen bij de aankomst. Het is alweer tijd om de bus in beweging te brengen, vlug nog afscheid nemen van de chauffeurs en hen te bedanken voor de veilige rit.

Nadat de hondjes even konden bijkomen van de lange rit, een plasje en een poepje deden in het park, konden de adoptanten zich laten gaan in het kraampje met allerlei mooie spulletjes voor hun Galgo. Mooie halsbanden, lekkere warme jasjes en andere spulletjes werden aangeschaft. Eén voor één werden de hondjes verwend.

Nadat de formaliteiten en de contracten waren afgehandeld, konden de adoptanten richting huis keren. Voor de ene was het wat verder rijden dan voor de andere, maar daar klagen de adoptanten niet over, dit hebben ze ervoor over om hun geliefde Galgo te komen ophalen. Weer 7 tevreden adoptanten en 7 Galgo’s, die zonder het te beseffen, in hun gouden mandje mogen slapen deze nacht.

Tijdens het naar huis rijden doorloop je nog eens de dag en dat geeft je steeds weer dat zalige gevoel en denk je bij jezelf: “Wat heb ik toch een geluk dat ik dit mag doen…. dat ik iets kan betekenen voor deze Galgo’s.” Al snel na de middag kwamen de eerste berichten binnen van de hondjes die in hun nieuwe thuis waren gearriveerd en zich al hadden genesteld in hun zachte mandje…. Fijn zo, daar krijg je een warm gevoel van.

Bedankt aan de chauffeurs van FBM, voor het veilige transport en de goede zorgen voor de hondjes;  aan de adoptanten om hun huis open te stellen voor een Galgo; aan de consulenten om zoveel vrije tijd te spenderen aan de adopties; aan alle vrijwilligers om steeds paraat te zijn.

Bedankt GINN en we gaan door, op naar het volgende transport!

Veel liefs,
Chantal en Erwin

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 25 mei 2024
Vanwege verwachte files en het ontzettend slechte weer...
Geplaatst op: 3 mei 2024
Zaterdag 27 april was er een klein transport...
Geplaatst op: 29 april 2024
Het was alweer 2 jaar geleden dat we...