Nieuws

Scooby Transport 18-02-2023

Afgelopen zaterdag was het gelukkig weer zo ver: een nieuw Scooby-transport in Maastricht, telkens weer een klein vroeg feestje!

Voor ons kwamen er 4 Galgo’s aan en daarnaast mochten we ook collega’s en adoptanten van een andere Nederlandse, Duitse en Frans-Belgische organisatie verwelkomen.
Het meisje waar het langst naar uitgekeken was: kleine Pizpireta! Bij het vorige transport was er een fout ontstaan, waardoor ze niet was meegekomen. Na 4 lange maanden wachten konden haar adoptanten haar eindelijk in de armen sluiten. Prachtige kerel Scorpius liet zich alles kalm aangaan. Lena vond het allemaal wat spannender, maar doorstond het moedig. En jonge Minerva liet zich ook rustig in tuig, halsband en warm jasje hijsen. Daarna konden ze lekker een eerste wandeling met hun nieuwe baasjes over het veld maken.

Sommige honden hebben in de loop van hun verblijf een speciaal plekje gekregen in de harten van de Scooby-medewerkers, door hun omstandigheden en karakter, en dan is het fijn als ze de adoptanten aan wie ze worden overgedragen kunnen ontmoeten, of zien op een filmpje, en nog wat bijzondere ervaringen over de hond kunnen delen. Dat maakt het afscheid een beetje lichter.

Grote dank van het Scooby-team voor alle donaties en de mensen die ze verzameld hebben, de bus vertrok weer goed gevuld met heel veel honden- en kattenvoer, dekens, jasjes, medisch materiaal en enkele benches.

Lieve hondjes, heel veel geluk en warmte samen met jullie nieuwe baasjes, het ga jullie goed! Dank aan de adoptanten dat jullie hen deze kans bieden, blijf alsjeblieft hun verhaal vertellen en meestrijden voor een beter lot voor alle Spaanse honden. Grote dank en bewondering voor Fermín en Nieves en hun collega’s bij Scooby, voor de lange ritten en jullie blijvende inzet voor de dieren ondanks de onophoudelijke tegenwind. Veel dank aan het GINN-team, van webmaster tot consulent, alleen samen maken we dit mogelijk. En bijzondere dank aan de lokale vrijwilligers in Maastricht die het GINN-team steeds weer bijstaan met alles klaar zetten, iedereen verwelkomen, de honden en hun baasjes van de nodige spullen voorzien en alle gezelligheid!
Op naar het volgende kleine vroege feestje!

Valerie

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 21 juli 2024
Beste donateurs, Inmiddels is het juli, de zomervakantie...
Geplaatst op: 30 juni 2024
Vroeg, het transport was hèèl vroeg gepland! Tussen...
Geplaatst op: 16 juni 2024
De aankomst van het transport was gepland om...