Nieuws

BaasGalgo Transport 29-04-2023

Zaterdagmiddag, iets eerder dan verwacht, kwam na een lange reis de bus uit Spanje het terrein in Oss oprijden, waar de adoptanten gelukkig al reikhalzend stonden uit te kijken naar de aankomst van hun nieuwe familielid. Deze keer waren Chiqui, Chula en Sahim de drie gelukkigen die het Spaanse leven achter zich mochten laten en kennis maakten met hun eigen familie. Voorzichtig tilden de chauffeurs de geluksvogeltjes één voor één uit de bus en zo te zien waren de honden heel tevreden met het groene Hollandse gras en hun nieuwe familie.

Het was even goed kijken bij Chiqui en Chula wie wie was. Twee zwart bonte teefjes, met een witte bles en in die bles op het voorhoofdje een zwarte stip. Zusjes misschien? Nee, de ene 2 jaar en de andere 6 jaar. Maar allebei vriendelijk, sociaal en mensgericht, ze waren meteen op hun gemak en beiden liepen met hun nieuwe familie rond alsof ze nooit anders hadden gedaan. Ze lieten zich rustig de veiligheidstuigjes aandoen en wilden wel even poseren voor de foto.

Chiqui maakte kennis met haar nieuwe galgo-zusje en die leek ook heel tevreden met de nieuwkomer. Ook Chula maakte kennis met haar nieuwe roedel waarin zij nummer 5 was. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!
Sahim, de enige heer in het gezelschap, was erg onder de indruk van al het nieuwe dat hem overkwam. Hij koos een rustig hoekje en ging daar liggen om op zijn gemak alles in zich op te nemen. Hij was niet bang, maar een beetje overweldigd door de reis en alle nieuwe indrukken en mensen. Zijn nieuwe baasje had daar alle begrip voor en bleek hele lekkere snoepjes in zijn zak te hebben en ging rustig naast Sahim zitten. Met de snoepjes en een zachte benadering werd de eerste band gesmeed. Heel rustig kreeg hij zijn nieuwe halsband en tuigje aan en liep daarna vol vertrouwen met zijn nieuwe baasje een rondje door de grote omheinde tuin.

Nadat het papierwerk was afgehandeld was het tijd voor Chiqui, Chula en Sahim om de laatste etappe van hun lange reis te beginnen, naar huis! Eenmaal thuis waren Chiqui en Sahim al snel in dromenland, alle indrukken aan het verwerken. Chula had in de auto al een dutje gedaan en thuis mocht ze temidden van al haar nieuwe roedelgenootjes vol verwachting toezien wat er in de keuken werd bereid.

De hele aankomst was weer een feestje van begin tot eind. Namens GINN waren Kiki, Susan en ondergetekende aanwezig, dank voor jullie hulp! En Marian en Michiel, heel fijn dat we de aankomst bij jullie mochten doen.

Elsbeth
Transportcoördinator BaasGalgo

3 reacties

  1. Chiqui heeft een hele goed nacht gehad en vanmorgen haar eerste wandeling samen viel best goed mee.
    Ze is alles goed ah verkennen en als wij uit zicht zijn laat ze zich goed horen.
    Ze is een echt knuffel meisje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 16 juni 2024
De aankomst van het transport was gepland om...
Geplaatst op: 8 juni 2024
Aan alle Nederlandse GINN-adoptanten: Jouw hond staat geregistreerd...
Geplaatst op: 3 juni 2024
Bij GINN zijn we de zomermaanden vrolijk begonnen:...