Nieuws

Scooby Transport 08-07-2023

Afgelopen zaterdag mochten we eindelijk weer Scooby-hondjes ontvangen. Het had dit keer wat meer voeten in de aarde. Scooby kon namelijk niet zelf op korte termijn naar het Noorden komen. Gelukkig hebben we een transport kunnen regelen met A&V Pet Transport uit Noord-Holland.

Vanaf vrijdagochtend kwam ik al helemaal in de stemming met elk berichtje van de transporteur over hoe het vorderde op de route. Ze begonnen ‘s ochtends in alle vroegte in Portugal en op hun route door Spanje haalden ze dieren op voor verschillende organisaties. Het was bloedheet en met airco, water en voer werd er alles aan gedaan om het zo koel mogelijk voor hen te houden. Als laatsten werden rond 20.15 uur de Scooby-schatjes ingeladen, jippie!

Op naar het bijna niet minder hete België en Nederland! Het terrein in Utrecht werd regelmatig gesproeid om het wat af te koelen voor alle pootjes. Tijdens het uitladen bleef de airco van de vrachtwagen aan en werden de kleppen zoveel mogelijk dicht gehouden totdat alle dieren eruit waren. Tuigjes werden al veilig aangetrokken door de transporteurs voordat ze eruit mochten.

En dan dat moment dat jouw hondje aan de beurt is, zo spannend! Lieve vrolijke Bartolo was meteen op zijn gemak, en liet zich het lokale gras smaken! Wat oudere wijze Marisa toonde zich bescheiden maar was niet bang. Podenca Gina, met de prachtige groene ogen was kleiner dan waar haar adoptanten qua tuigje op hadden gerekend, maar geen nood, we hadden reservespullen bij ons. Sweetheart was ook al zo vrolijk en zocht contact met iedereen. En dan nog zwarte Bagheera met de spikkelpootjes en schattige witte staartpunt, een beetje druk bewegend van de adrenaline, en in voor snoepjes. Het was gezellig maar ook zo warm, dus toch maar niet te lang blijven hangen, lekker op weg naar een huis met bank om te sláááápen, én lekker eten. We hebben zoveel leuke foto’s gekregen.

Lieve adoptanten, hartelijk dank dat jullie deze honden een fijn leven willen geven. Enkelen wachtten er al heel lang op, en ze verdienen het zo! Grote dank aan Nieves en Fermín Perez van Scooby voor alle voorbereidingen. Ook grote dank aan Amber en Vince voor de prettige samenwerking, diep respect voor de enorme inspanning van de rit! Dank aan de Happy Roedel in Utrecht voor de goede zorgen op de locatie. Jetteke, Lydia en Petra, altijd weer gezellig en fijn om zo’n aankomst samen in goede banen te leiden. En dank aan al mijn GINN-collega’s die elk hun eigen stukje bijdragen om dit mogelijk te maken.

Alle mensen en dieren, een hele fijne zomer gewenst!
Valerie

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 16 juni 2024
De aankomst van het transport was gepland om...
Geplaatst op: 8 juni 2024
Aan alle Nederlandse GINN-adoptanten: Jouw hond staat geregistreerd...
Geplaatst op: 3 juni 2024
Bij GINN zijn we de zomermaanden vrolijk begonnen:...