Nieuws

FBM Transport 05-08-2023

Zaterdag 5 augustus was het weer zover: een nieuw transport van het asiel FBM kwam naar Maastricht met 4 hondjes. De adoptanten waren allen mooi op tijd aangekomen, sommige met de nodige zenuwen. Ze konden genieten van een koffietje, een theetje en een stukje vlaai.

Om 10.15 uur kwam de bus het park ingereden. Na een hartelijk welkom aan de chauffeurs werden de hondjes een voor een uitgeladen. Eerst was Patricio aan beurt, een mooie zwarte reu die al meer dan 2 jaar in het asiel zat. Hij komt bij een grote stabiele roedel terecht. Dan mocht Pochola de bus verlaten, een lief zwart teefje dat het allemaal heel spannend vond. Daarna was het de beurt aan Pachon, een stevige, statige zwarte reu, die het allemaal OK vond wat er rond hem gebeurde. Toen mocht Podenco Vito de bus verlaten. Zijn adoptant was hem persoonlijk bij FBM gaan uitkiezen en nu mag hij Jaruma gaan vergezellen, de Podenco die in mei naar Nederland kwam.

Iedereen was onder de indruk hoe de chauffeurs afscheid namen van ‘hun’ hondjes, en kus, een knuffel of een lief schouderklopje. Daarna konden de chauffeurs de vele donaties die verzameld waren, inladen en hun reis voortzetten met de andere hondjes naar hun adoptanten. De adoptanten gingen met hun hondjes even wandelen en relaxen op de weide, voordat ze de adoptiecontracten konden ondertekenen. Iedere hond werd voorzien van een veiligheidstuigje, een mooie halsband en sommige van een tracker, ieder hondje verwend op zijn eigen manier. Toen keerden de adoptanten huiswaarts, een voor een reden ze het parkje uit richting huis. De vrijwilligers ruimden hun kraampje op en nog even samen genieten van de fijne dag.

De weergoden waren ons goedgezind en zelfs de zon deed zijn best om even te komen piepen. Deze 4 hondjes hadden hun geluksdag en zijn allen bij een fijn adoptiegezin in Nederland terecht gekomen. Daar doen wij het als vrijwilligers voor, een zalig gevoel. Al snel na de middag kregen we de eerste foto’s en berichtjes van de adoptanten dat ze veilig thuisgekomen waren en dat de hondjes lekker aan het genieten waren van hun nieuwe omgeving, hun nieuw mandje of hun nieuwe roedel….

Hartelijk dank aan alle adoptanten die deze hondjes een beter leven hebben gegeven, de donateurs voor de vele donaties, de chauffeurs voor de veilige rit, de adoptieconsulenten voor hun inzet en alle vrijwilligers die steeds ongedwongen aanwezig zijn bij het transport. BEDANKT!!!

Liefs,
Chantal
adoptieconsulente/transportcoördinator FBM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 21 juli 2024
Beste donateurs, Inmiddels is het juli, de zomervakantie...
Geplaatst op: 30 juni 2024
Vroeg, het transport was hèèl vroeg gepland! Tussen...
Geplaatst op: 16 juni 2024
De aankomst van het transport was gepland om...