Nieuws

FBM Transport 09-09-2023

Een speciaal transport! Deze keer was het dubbel feest bij het FBM transport in Maastricht. Vroeg in de ochtend werd de kraam opgezet en voor deze speciale gelegenheid werden er slingers opgehangen. De adoptanten kwamen binnengedruppeld en bekeken alle spullen die waren uitgestald. Om 10.00 uur reed de bus het omheinde terrein op. Er werd luid geklapt, eindelijk, daar zijn ze! De chauffeurs Fran en Rocio hebben de honden weer veilig naar Maastricht gebracht. De spanning steeg, wie zou er als eerste de bus uit komen?

Von, het Podencootje met een gebroken rug, was als eerste aan de beurt. Zorgvuldig werd hij uit de bus getild en werd meteen voorzien van 2 halsbanden en een politielijn. Hij werd op het gras gezet en snuffelde erop los alsof hij er iedere dag kwam.
Daarna Flora, een klein galgaatje met de oortjes omhoog, zo nieuwsgierig. Zij werd ook meteen veilig aangelijnd. Een wakker meisje die haar iets voorzichtige broer goed zal doen.
Vervolgens Gaucho: na 5 jaar mocht ook hij in de bus op weg naar een eigen mand. Speciaal voor hem waren de slingers en een megagrote gouden 5 opgehangen! Wat een prachtige galgoman! Hij vond het prima dat hij werd aangelijnd en ontving zijn eerste knuffels van het adoptiegezin. Met zijn broer maakte hij zijn eerste rondje en plaste een flinke straal! Mooi zo, jongen.
En tenslotte Marta, een heel klein poppetje, dat toch wel angstig om zich heen keek. Met een tuigje en dubbel aangelijnd mocht ook zij de eerste passen maken in Maastricht.

Nadat alle honden hun plas- en poeprondje hadden gemaakt, werden halsbanden, polsbandjes en nog meer uitgezocht. Natuurlijk ontbraken een stuk Limburgse vlaai, koffie en thee niet. Het werd steeds warmer! Een voor een vertrokken de adoptanten, Gaucho stapte zelfverzekerd de auto in. De anderen hadden even een zetje nodig en werden veilig vastgemaakt in de auto’s.
De donaties werden ingeladen, waaronder een operatielamp die de avond voor het transport vanuit Utrecht werd gebracht en de chauffeurs vertrokken weer richting Spanje. Wat een helden!

Iedereen bedankt: GINN-ers en niet GINN-ers voor en achter de schermen en vooral de chauffeurs die het transport mogelijk hebben gemaakt. De eerste berichten zijn super positief!

Een extra dankjewel aan Rondas Shop voor de 50(!) sponsorjasjes, waardoor heel veel honden het lekker warm hebben van de winter.

Groetjes,
Tania & Kiki

Eén reactie

  1. Geweldig weer lieverds die een prachtige toekomst krijgen met heel veel liefde.
    En geweldig respect voor de chauffeurs die deze lieverds veilig thuis hebben gebracht .

    Dit blijft zo mooi om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 21 juli 2024
Beste donateurs, Inmiddels is het juli, de zomervakantie...
Geplaatst op: 30 juni 2024
Vroeg, het transport was hèèl vroeg gepland! Tussen...
Geplaatst op: 16 juni 2024
De aankomst van het transport was gepland om...