Nieuws

BaasGalgo Transport 28-10-2023

Vrijdag 27 oktober wist Ebony niet wat haar overkwam. Daar stond ineens een grote bus voor haar neus waar ze voorzichtig in getild werd. Ebony is een opgewekt meisje en er waren een heleboel andere hondenvriendjes in de bus, dus ze dacht dat het wel goed zou zijn. Van de chauffeurs hebben we bij aankomst gehoord dat Ebony de hele reis rustig heeft geslapen, zoals het een galgo betaamt.

Na aankomst werd ze in het nieuw gestoken met een “Adopt me”-tuigje en halsband, want dit knappe meisje gaat in opvang en is nog ter adoptie. Daarna mocht ze in de veilig omheinde tuin in het mooie Oss even de beentjes strekken, wat ze graag deed. Maar niet voordat ze een flinke slok koffie had genomen uit de beker waar nota bene het logo van haar eigen Baasgalgo asiel op stond. “Hebben jullie die speciaal voor mij klaargezet?” leek ze te vragen. “Wat lief! Ik voel me meteen thuis!”

Ze nam haar nieuwe omgeving in zich op, het groene gras, de mooie bruingetinte herfstblaadjes en het leek haar allemaal wel te bevallen. Ze maakte een paar echte galgosprintjes door de tuin, want na die lange busreis ben je daar wel even aan toe.
Ebony maakte kennis met haar opvangfamilie en die keurde ze meteen goed. Ze snuffelde en liet zich aaien en was volkomen op haar gemak bij “haar” nieuwe mensen. Ze liet rustig toe dat ze dubbel aangelijnd werd door hen en liep vervolgens opgewekt mee naar de auto.
De eerste berichten uit het opvanggezin zijn goed. Ebony heeft kennis gemaakt met de andere galgo’s in huis en wandelt mee alsof ze er al tijden woont. En ’s avonds… voor het eerst in haar leventje in een zachte mand leek haar ook goed te bevallen.

Veel dank aan “Team Spanje”, de vrijwilligers van BaasGalgo, voor het redden en opvangen van Ebony en aan “Team Nederland” voor haar opstap naar het goede leven! Samen sterk!

Elsbeth,
Transportcoördinator BaasGalgo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 25 mei 2024
Vanwege verwachte files en het ontzettend slechte weer...
Geplaatst op: 3 mei 2024
Zaterdag 27 april was er een klein transport...
Geplaatst op: 29 april 2024
Het was alweer 2 jaar geleden dat we...