Nieuws

FBM Transport 04-11-2023

Zaterdag 4 november was het weer zover, een nieuw transport van FBM. Alle adoptanten waren mooi op tijd in Maastricht, alleen de bus liet wat op zich wachten. Ondertussen konden de adoptanten even met elkaar kennismaken en even snuffelen in het kraampje met spulletjes, dat uiteraard weer aanwezig was. Uiteindelijk kwart voor 10 kwam de bus het park ingereden.

Nadat de chauffeurs een hartelijke ontvangst kregen, werden de hondjes één voor één uitgeladen.
Calimera kwam als eerste uit de bus, een mooi zwart dametje van 8 jaar. Ze liet het allemaal maar over zich heen komen en was direct op haar gemak.
Dan was het de beurt aan Netflix, een statige reu. Hij vond het allemaal OK wat er zich rondom hem afspeelde.
De volgende die uit de bus kwam was Titan, een zwarte reu. Titan mocht direct kennis maken met zijn grote zus die hem opwachtte op de parking.
Toen was het kleine meisje Luciana aan de beurt. Zij had zich al laten horen toen ze nog in de bus zat, ze wilde eruit… Voor Luciana was alles een beetje overweldigend, maar gelukkig is er voor haar een grote broer die haar wel wegwijs zal maken op hun boerderij.
De hondjes kregen allen een mooi geel jasje aan, want ze komen immers uit het zuiden van Spanje waar het momenteel nog steeds 20 graden is. Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en bleef de regen uit.

Terwijl de chauffeurs zich klaarmaakten om verder te rijden, konden de adoptanten een eerste wandelingetje maken met hun lieverdje in het park. Daarna konden zij om beurt de formaliteiten afhandelen. Alle hondjes werden verwend met ofwel een mooie nieuwe halsband, een kleurrijk veiligheidstuigje of een warme body of mooi jasje. Zo blijkt maar weer dat deze 4 lieverdjes een mooie toekomst tegemoet gaan. Daarna vertrokken de adoptanten met hun hondjes naar huis. Sommigen hadden een lange rit voor de boeg, voor anderen was Maastricht vlakbij.

De vrijwilligers konden hun kraampje opruimen en daarna nog even samen keuvelen met een broodje bij Tania thuis. Al snel kregen we de eerste foto’s binnen van de adoptanten dat hun hondje al een mooi plekje in huis uitgekozen had. Wat geeft dit toch telkens een zalig, warm gevoel als je weet dat deze hondjes lekker de winter in een warm huisje kunnen doorbrengen. Daar doen dit wij als vrijwilligers toch voor…

Dank aan de chauffeurs van FBM voor het veilig naar Nederland brengen van deze lieverdjes. Dank aan alle adoptanten om deze 4 hondjes een kans te geven op een mooie toekomst. Dank aan alle adoptieconsulenten voor jullie onvoorwaardelijke inzet en dank aan alle vrijwilligers omdat we telkens op jullie kunnen rekenen… Ook een dank aan de eigenaar van het parkje, dat we dit telkens mogen gebruiken tijdens een transport.
Merci Greyhounds in Nood Nederland, dat ik van jullie team deel mag uitmaken.

Veel liefs,
Chantal,
Adoptieconsulente/transportcoördinator FBM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 25 mei 2024
Vanwege verwachte files en het ontzettend slechte weer...
Geplaatst op: 3 mei 2024
Zaterdag 27 april was er een klein transport...
Geplaatst op: 29 april 2024
Het was alweer 2 jaar geleden dat we...