Nieuws

PAWS Ierland Transport 11-11-2023

Op de dag waarop het carnavalsseizoen van start ging, was er voor GINN een ander feestje; een vroeg feestje! Het langverwachte PAWS transport werd om 05.30 uur verwacht in Maastricht. Om 04.00 uur uit de veren en om 04.45 uur kwamen de hulptroepen: GINN-ers en vrijwilligers die altijd present zijn bij een GINN-transport. De adoptanten waren op tijd aanwezig op het veilig omheinde terrein en met geleende mobiele lampen hadden wij gelukkig licht. De bus reed precies om 05.30 uur de poort binnen.

Ach, wat een prachtige honden, in alle maten. Een voor een werden ze behoedzaam uit de bus getild en meteen voorzien van een halsband, veiligheidstuigje en een warme jas. De eerste was Bijou die uit de bus mocht: wat een stevig, vrolijk en heftig kwispelend manneke. Daarna Buddy, wat een gentle giant Greyhound, echt een zwarte parel! Heel rustig en gelaten liet hij zich aanlijnen en een tuigje omdoen. Daarna kleine Daiquiri, een klein mix Saluki meisje. Zij vond het allemaal wat spannend, maar ze was niet echt bang. Het volgende prachtige hondje was Strawberry, een angstig meisje. Ook zij werd voorzien van een veilig tuigje en halsband, voor haar zeker geen overbodige luxe. Als laatste Peggy. Wat een schatje, een stevig nieuwsgierig Lurcher meisje, dat het geluk had dat ze op het laatste moment, vóór de winter, mee mocht naar een opvanggezin.

Nadat de chip bij de honden was gecontroleerd, hebben we het terrein verlaten en zijn we naar mijn huis gegaan, waar de kraam was opgezet. Voor de adoptanten waren er koffie, thee en broodjes. Het was immers voor velen een lange rit geweest. Er werden zorgvuldig spulletjes uitgezocht. Na het tekenen van het contract en nadat we de risico’s tijdens het in- en uitstappen nog eens benadrukt hebben, gingen de adoptanten met hun lieverds naar huis. Hierna hebben we de kraam opgeruimd en gezamenlijk een broodje gegeten.

Heel veel dank aan Ian en Paul die de lange rit hebben ondernomen om de honden veilig naar Maastricht te brengen. Tevens dank alle GINN-ers en vrijwilligers die dit transport weer mogelijk hebben gemaakt! Het geeft zoveel voldoening om te zien hoe de adoptanten hun langverwachte hond in hun armen sluiten en de honden in hun hart kruipen!

Groetjes,
Tania en Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 15 april 2024
Vrijdagavond stonden Mara en Galleta klaar voor hun...
Geplaatst op: 20 maart 2024
Beste donateurs, Inmiddels is het bijna april, de...
Geplaatst op: 25 februari 2024
Wat een geluk, het was droog! Koud, maar...