Nieuws

FBM Transport 16-12-2023

Weliswaar een mini-, maar wel een heel speciaal FBM transport!

Om 12.50 uur reed de bus de poort in van het veilig omheinde buurtpark, met aan boord de langverwachte Gwen en pup Haru. De chauffeurs Fran en Rocio hebben de lieverds weer veilig vervoerd! Zo liefdevol, hoe ze de honden uit de bus tillen en een laatste aai en kus geven nadat ze worden overhandigd. De honden die nog in de bus blijven voor het volgende aankomstpunt, krijgen schoon drinkwater. De chauffeurs blijven nooit lang omdat er nog meer kloppende hartjes in de bus zitten die er ook graag uit willen. In mijn ogen zijn het helden die zo’n lange reis maken, met hart voor de honden!

Na 8 maanden wachten en smachten was het eindelijk zo ver dat Gwen met het transport mee mocht. Gwen kwam bij FBM met een gebroken poot en is geopereerd. Nadat ze was hersteld, mocht ze mee op transport. Helaas kon dit niet doorgaan, want Gwen had een nieuwe breuk. Na rijp beraad is haar achterpoot geamputeerd. Gelukkig! Alles is goed genezen en nu was het dan zo ver. Echt, het is zo bewonderingswaardig hoe flexibel Gwen is. Er stapte een hele onbevangen, lieve, nieuwsgierige dame uit de bus. Totaal geen angst en al heel handig op haar 3 poten! Gwen werd aangelijnd met veiligheidstuigje en halsband. Jazeker, ook een 3 pootje!
Daarna was pup Haru aan de beurt. We zijn allemaal ter plekke gesmolten! Oh, wat een kleintje! Hij kreeg tuig maatje 2 aan, zo klein. Hij was best onder de indruk, maar niet bang. Hij mocht net als Gwen lekker rondstappen om zijn behoefte te doen. We konden onze ogen niet van hem afhouden.

Na het tekenen van het contract is Gwen behoedzaam in de auto gezet op een heerlijk zacht bedje. Dat beviel de dame wel. Haru is ook snel in de auto gezet, omdat het toch flink koud was. Ook hier werd de adoptie officieel gemaakt door het tekenen van het contract. De liefde spatte van de adoptanten af! Na nogmaals de veiligheidsmaatregelen te hebben benadrukt, gingen ze met hun nieuwe gezinslid naar huis. De eerste berichten zijn heel positief!

Dank aan de adoptanten om deze 2 honden een liefdevol thuis te geven, de chauffeurs Fran en Rocio die toch iedere keer de lange rit maken. En natuurlijk alle GINN-medewerkers voor en achter de schermen en hulp van buitenaf, die dit alles mogelijk maken. Tenslotte heel veel dank aan het Laurentius ziekenhuis uit Roermond voor een flinke donatie aan operatiemateriaal.

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een goede jaarwisseling! Ik hoop dat er in 2024 nóg meer honden een warm mandje vinden. Wij blijven ons best doen.

Groetjes,
Tania

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 21 juli 2024
Beste donateurs, Inmiddels is het juli, de zomervakantie...
Geplaatst op: 30 juni 2024
Vroeg, het transport was hèèl vroeg gepland! Tussen...
Geplaatst op: 16 juni 2024
De aankomst van het transport was gepland om...