Nieuws

FBM en Scooby Transport 06-01-2024

Afgelopen zaterdag, 06-01, was het “Driekoningen”. In Spanje wordt dat gevierd met cadeautjes voor de kinderen. En voor GINN was het een dag van grote cadeaus aan een heel stel Spaanse windekinderen, een supertransport met honden van FBM én Scooby!

Het was nog heel donker op ons vaste stekje in Maastricht toen we om 07:00 alles gingen opzetten, de aankomst werd vanaf 08:30 verwacht. Gelukkig mochten we gebruik maken van stroom en lampen van iemand uit de naastgelegen straat, waardoor we toch wat licht hadden. Rond 07:30 nog maar even de tracker van de bus gecheckt: oeps, ze waren al bijna bij de Nederlandse grens! Snel alles zo goed mogelijk klaargezet, consulenten gelijk ingelicht en 20 minuten later reed de bus al het terrein op! Chauffeurs Fran en Santi vonden het gelukkig totaal geen probleem om nog even te wachten met uitladen tot de adoptanten gearriveerd waren, wij hebben ze ondertussen getrakteerd op een lekkere kop koffie en vlaai en genoten van hun vrolijke gezelligheid.

En toen was het zover: de deur ging open en uitladen! De honden werden voor overdracht aan de adoptanten meteen dubbel aangelijnd met halsband, tuigje en politieriem, en warm ingeduffeld met een jas, zodat ze veilig het grote terrein op konden om de pootjes te strekken en hun behoeften te doen.

Prachtige Salvador en Galileo zijn samen geadopteerd, deze pubers zullen vast een hoop avonturen gaan beleven, wij horen graag de verhalen…! Kleine bange Lia met de grote Podenco-oren kroop na bijna 2 jaar bij Scooby veilig weg in de armen van haar adoptante. Ramón is (bijna) blind dus de meer dan 1,5 jaar in het asiel waren extra zwaar voor hem, het was een feest te zien hoe hij na even ontdooien al best vrolijk bij zijn adoptante liep. Lieve bange Foky zal even moeten bijkomen, ze is in ervaren handen om op haar eigen tempo haar angsten los te gaan laten. Rocky had zijn prioriteiten goed op een rijtje en al snel bereikte ons de foto met zijn neus over het aanrecht in zijn nieuwe huis. Jonge Santi heeft al best wat meegemaakt in zijn leventje en gaat genieten in zijn liefdevol thuis.

En dan nóg 2 honden uit onze categorie ‘Vergeten honden’ die al meer dan een jaar in het asiel zaten: Debbie en Joshua zijn in opvanggezinnen geplaatst, binnenkort lezen jullie meer over hen op onze website. Daarnaast zijn er nog 3 honden voor andere organisaties gearriveerd.

Lieve honden, adoptanten en opvanggezinnen, heel veel geluk en liefde met elkaar! We zijn blij met alle geslaagde adopties, en als het dan een vergeten hondje of een met uitdagingen is, is dat extra speciaal!

Grote dank aan Fran en Santi voor de enorme rit, de liefdevolle verzorging van de honden en al hun geduld! Heel veel dank aan de buur van wie we het licht mochten gebruiken. Hoe vroeg het ook is, koud, donker, in Maastricht hebben we een groep lokale hondenvrienden die ons fantastisch ondersteunen om de aankomst in goede banen te leiden, jullie maken het zoveel lichter en des te gezelliger, dikke knoevel veur uuch allemaol!

Dank aan Scooby en FBM voor alle vertrouwen en samenwerking, het is niet makkelijk om de lieverds weer los te laten, en tegelijk hun grootste cadeau. Lieve GINN’ers, we krijgen zoveel voor elkaar samen, belangeloos, puur uit liefde voor de honden, dank jullie wel!!!

Veel liefs en tot de volgende keer,

Valerie.

2 reacties

    1. Ook dank aan jullie allemaal die het zo goed organiseren, en er toch een feestje van maken als je je mupke krijgt jullie allemaal heel erg bedankt. Anne-Marie en fam. En natuurlijk Hugo( Rocky)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 16 juni 2024
De aankomst van het transport was gepland om...
Geplaatst op: 8 juni 2024
Aan alle Nederlandse GINN-adoptanten: Jouw hond staat geregistreerd...
Geplaatst op: 3 juni 2024
Bij GINN zijn we de zomermaanden vrolijk begonnen:...