Nieuws

FBM transport 24-02-2024

Wat een geluk, het was droog! Koud, maar droog. Er lagen warme aankomstjasjes te wachten voor de Spaanse schatten. Omdat het een mini-transport was, is er geen kraam opgezet. Er was van tevoren overlegd wat er nodig was om de honden veilig aan te lijnen.

Het transport kwam later dan gepland, vanwege slecht weer en drukte op de weg. De adoptanten waren vroeg vertrokken. Om hen niet in de kou te laten wachten, heb ik ze uitgenodigd bij mij thuis, wat grenst aan het buurtpark. Na een kopje koffie, thee en natuurlijk een stukje vlaai, was het tijd om naar het buurtpark te gaan. Niet lang hierna kwam het langverwachte transport aan. Chauffeurs Fran en Rocio hadden de weersomstandigheden en drukte op de weg veilig doorstaan.

Als eerste was Mori aan de beurt om de bus te verlaten, maar niet zonder eerst veilig te zijn aangelijnd. Het warme jasje werd met dank ontvangen. De adoptanten lieten haar fijn stappen in het buurtpark, niet alleen om haar behoefte te doen, maar ook om de poten te laten strekken na zo’n lange rit! Dapper maar flink om zich heen kijkend stapte ze mee. Hierna was Cider aan de beurt. We mochten een nieuw opvanggezin verwelkomen wat natuurlijk heel spannend voor ze is, een eerste Galgo in je huis opnemen. Ze waren goed voorbereid, dat gaat helemaal goed komen. Cider onderging het aandoen van een veiligheidstuigje en alles wat er nodig is om hem veilig te laten rondstappen, zonder problemen! Ook hij vond het jasje heerlijk aangezien er echt een koude wind stond. Hij was een stuk voorzichtiger dan Mori, maar niet echt bang.

Nadat de nog aanwezige honden in de bus waren voorzien van schoon drinkwater en donaties waren ingeladen, vertrok de bus om ook hen veilig af te leveren. Hierna zijn we naar mijn thuis gegaan. Tijdens een kopje koffie en thee werden de contracten getekend, en werden jasjes gepast. En ja, een stukje vlaai ontbrak niet. De honden mochten binnen lekker los en waren geïnteresseerd aan het snuffelen. Nadat ze wat lekkers hadden gekregen, nestelde Cider zich heerlijk in een mandje. Doodmoe waren ze van de lange rit! Het was tijd om naar huis te gaan. De honden zijn allebei in de auto getild en vastgemaakt, ze vonden dit toch wel spannend. En ja, natuurlijk kregen de honden een afscheidskus. De eerste berichten zijn super positief! Beide honden hebben in de auto als een blok geslapen op een zacht dekentje, hoe heerlijk is dat.

Chauffeurs Fran en Rocio, super bedankt dat jullie weer deze lange rit hebben ondernomen. Adoptanten van Mori bedankt dat jullie haar hebben geadopteerd en het opvanggezin van Cider super bedankt dat jullie Cider de kans hebben gegeven om naar Nederland te komen. Verder iedereen bedankt, die voor en achter de schermen heeft meegewerkt om van dit transport een succes te maken.

Groetjes Tania en Kiki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 15 april 2024
Vrijdagavond stonden Mara en Galleta klaar voor hun...
Geplaatst op: 20 maart 2024
Beste donateurs, Inmiddels is het bijna april, de...
Geplaatst op: 25 februari 2024
Wat een geluk, het was droog! Koud, maar...