Nieuws

BaasGalgo Transport 13-04-2024

Vrijdagavond stonden Mara en Galleta klaar voor hun grote reis vanaf het asiel van BaasGalgo. Met geen idee wat hun boven het hoofd hing, werden ze in de benches in de grote bus getild en gingen de deuren dicht.

De chauffeurs hielden ons onderweg op de hoogte van hun reis. Zoals het echte galgo’s betaamt, waren ze onderweg rustig, gaven ze zich over aan alles en sliepen ze het grootste deel van de reis. De reis verliep zonder problemen volgens de vooraf opgegeven planning en de bus werd in Oss op zaterdag verwacht om 20.00 uur. Het was even schrikken toen de chauffeurs 2 uur voor verwachte aankomst zonder vooraankondiging hun route wijzigden. De aankomst in Oss werd naar voren gehaald en in de app stond plotseling “Volgende stop Oss 19.00 uur”.

De adoptanten van Galleta en het opvanggezin van Mara hadden gerekend op aankomst 20.00 uur en sprongen direct in de auto. Ze waren helaas net te laat om de aankomst van de bus mee te maken. Maar geen nood, er waren genoeg helpende handjes in Oss. Marian en Hennie ontfermden zich deskundig over de kleine reizigers. Het gras was heerlijk groen, het Hollandse water smaakte prima en toen kwam de adoptant van Galleta al aan. Mara mocht nog even knuffelen met Hennie en genoot daar zichtbaar van. Niet lang daarna arriveerde ook de opvangfamilie voor Mara en werd er verder geknuffeld. De honden kregen hun veiligheidstuigjes aan en werden dubbel aangelijnd meegenomen naar de auto’s voor het laatste stukje van hun reis.

Dank aan iedereen die geholpen heeft dit transport te realiseren en dank aan Marian en Michiel dat de aankomst op hun veilige terrein mocht plaatsvinden.
Dankzij de goede samenwerking tussen de vrijwilligers van BaasGalgo en GINN zijn er weer 2 galgo’s uit een ellendig bestaan in een warme mand met een zonnige toekomst beland!

Elsbeth,
Transportcoördinator BaasGalgo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 25 mei 2024
Vanwege verwachte files en het ontzettend slechte weer...
Geplaatst op: 3 mei 2024
Zaterdag 27 april was er een klein transport...
Geplaatst op: 29 april 2024
Het was alweer 2 jaar geleden dat we...