Nieuws

Scooby/BaasGalgo Transport 01-06-2024

Bij GINN zijn we de zomermaanden vrolijk begonnen: zaterdag 1 juni is er een gezamenlijk transport van 6 Scooby- en BaasGalgo-honden aangekomen!

Het vraagt altijd de nodige voorbereiding, soms voelt het als een dansje: vragen wanneer de transporteur kan, is onze aankomstplaats dan beschikbaar, de juiste en voldoende personen beschikbaar voor die dag, heeft de shelter in de betreffende periode tijd om alle voorbereidingen te treffen, etc.? Komt er ergens een ‘Nee’, dan stappen terug en een nieuwe ronde, totdat alle puzzelstukjes uiteindelijk op zijn plaats vallen.
Als transportcoördinator vind ik de laatste week altijd de spannendste: onverwachte medische problemen kunnen nog roet in het eten gooien, zodat een hond niet mag reizen, en bureaucratische hobbels. Je doet je best om alles goed voor te bereiden, maar sommige aspecten liggen volledig in Spaanse handen, inclusief de Spaanse overheid voor het goedkeuren van de vervoersdocumenten.
In de laatste week kwam er nog een extra uitdaging bij: zou het lukken om Silvia vanuit BaasGalgo toe te voegen? Want daarvoor moest een vrijwilliger gevonden worden die heen en weer 6 uur onderweg zou zijn om haar naar opstapplek Scooby te brengen. En ook dat lukte!

Dus op een gelukkig (nog) droge zaterdagochtend mochten we eindelijk Apache verwelkomen. Hij en zijn adoptiegezin hebben door tegenspoed op meerdere fronten 10 maanden op zijn aankomst moeten wachten, en we zijn ze zeer dankbaar dat ze dit hebben volgehouden. Hij vond het soms wat spannend nog, maar zal veel steun hebben van de andere honden in zijn nieuwe thuis.
Kleine Nora met de fantastische oren, geboren bij Scooby, en nog maar 9 maanden jong, jij gaat vast lekker keten met je 2 nieuwe maatjes!
Blonde Milana werd diep ontroerd ontvangen door haar adoptiefamilie. Op de foto’s van Scooby had ze een flink litteken dwars over haar hoofd, maar tot onze verrassing zag je er niets meer van.
Ruwharige Daniela begroette iedereen gelijk vrij en vrolijk toen ze uit de bus kwam en liet zich graag knuffelen. Heerlijk om dat ook weer eens mee te maken!
Voor Silvia is dat heel anders, dit prachtige zwarte meisje van nog maar 2 jaar oud is snel bang en bevriest dan, gelukkig heeft BaasGalgo er alles aan gedaan om haar zo snel mogelijk een warm thuis te geven. En wat voor een: 4 galgo’s om haar te steunen en mensen met veel ervaring met bange honden.
Lieve Arturo, met zijn fluwelen vacht, moet alles ook nog even laten bezinken, maar hij hield zich groot. Hij is in opvang gekomen, en binnenkort kunnen jullie meer over hem lezen op onze website.

Al die puzzelstukjes, zoveel moeite die grotendeels door vrijwilligers wordt gedaan, ieder vanuit zijn eigen mogelijkheden en talenten, in Spanje en in Nederland en België, geconfronteerd met pijnlijke taferelen en de nodige tegenwind, verenigd door de liefde voor de honden, het geeft zoveel voldoening als het dan allemaal lukt. En zoals mijn collega Elsbeth zegt: de foto’s van de hondjes in hun nieuwe leven en de eerste positieve berichten zijn de kers op de taart!

Groetjes,
Valerie

2 reacties

  1. I am interested in adopting a rescue greyhound. Maybe I can first volunteer to spend time with one? If you need anyone to travel to Spain to collect a galgo or rescue hond, please ask ne. I live in Amsterdam.

    1. Hi Siobhan,
      our greyhounds come from a shelter in Ireland and our galgos come from several shelters in Spain. The volunteerwork has to be done in those countries. We have no dogs for volunteering in The Netherlands. Once a year we organize a sighthoundday for our adopters en sighthoundfriends, you could visit on such a day. Or contact our adoption counselors for more information. Check our contactpage and fill in the questionnaire.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 16 juni 2024
De aankomst van het transport was gepland om...
Geplaatst op: 8 juni 2024
Aan alle Nederlandse GINN-adoptanten: Jouw hond staat geregistreerd...
Geplaatst op: 3 juni 2024
Bij GINN zijn we de zomermaanden vrolijk begonnen:...