Nieuws

FBM Transport 29-06-2024

Vroeg, het transport was hèèl vroeg gepland! Tussen 06.00 en 06.30 uur werd de bus met waardevolle lading, waar al zo lang naar werd uitgekeken, verwacht in Maastricht. De koffie liep en vlaai werd aangesneden. Daarna hebben we de tent opgezet: jasjes, riemen, veiligheidstuigjes, etc., alles werd uitgestald. De avond van tevoren zijn de spullen in de auto’s geladen om alle honden veilig aangelijnd naar huis te laten gaan.

Om 05.45 uur kwam de bus het volledig omheind terrein opgereden. Geen geblaf! De schatten sliepen nog als roosjes. Er moesten nog adoptanten arriveren, dus dat kwam heel goed uit. Tijdens het wachten is de motor van de bus blijven draaien vanwege de airco en konden de chauffeurs Ale en Carmina even genieten van een kopje koffie en een stukje vlaai. Gelukkig kwamen de adoptanten snel achter elkaar het terrein opgereden, waarna de poort werd gesloten. De deuren van de transportbus gingen open en iedereen was geëmotioneerd, ook wij!

Trufa, Lucrecia, Guajiro, Nudo en Osiris wilden natuurlijk uit de bus! Een voor een werden ze eerst veilig aangelijnd om daarna hun nieuwe baasjes te ontmoeten. Trufa, een tante met pit!  Nudo, nieuwsgierig rondstappend, Osiris met zijn half opstaand oor en niet bang, Vergeten hond Guajiro, eindelijk in Nederland en zo relaxed. En dan het kleine poppetje Lucrecia, een heel angstig meisje, dat toch dapper haar best deed om met haar baasjes mee te stappen. Nadat alle honden veilig waren aangelijnd mochten de honden aan de lijn rondstappen in het buurtpark. Hè hè, even lekker op het gemakkie plassen en misschien even poepen. Dat zal een hele opluchting zijn geweest na zo’n lange rit! Hierna werden nieuwe halsbanden, jasjes en andere benodigdheden uitgezocht. De honden dronken dankbaar uit de geplaatste drinkbakken en sommigen durfden al een paar brokjes te eten.

Na het tekenen van de contracten, het nuttigen van een kopje thee of koffie en natuurlijk een stukje vlaai mocht iedereen vertrekken. De honden zijn allemaal onder begeleiding van een GINN-er in de auto’s gezet en vastgemaakt. Na nog wat tips en een laatste knuffel gingen ze op weg naar een heel ander leven, vol liefde! Wij GINN-ers wensen alle honden en baasjes zo veel geluk samen!

Heel veel dank aan iedereen voor en achter de schermen, we doen het met z’n allen. Vooral ook dank aan de chauffeurs Ale en Carmina, die altijd maar weer die ontzettende lange reis ondernemen om de honden veilig naar Nederland te transporteren.

Groetjes, Tania

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Overige nieuwsberichten

Geplaatst op: 21 juli 2024
Beste donateurs, Inmiddels is het juli, de zomervakantie...
Geplaatst op: 30 juni 2024
Vroeg, het transport was hèèl vroeg gepland! Tussen...
Geplaatst op: 16 juni 2024
De aankomst van het transport was gepland om...