Helpen

Opvanggezinnen gezocht!

Jaarlijks plaatsen wij meer dan 100 Galgo’s, Greyhounds en Podenco’s in een liefdevol adoptiegezin. Voor een aantal honden maken wij echter al jaren gebruik van opvanggezinnen, om hen eerst te laten wennen aan een huiselijke situatie, waar ze kunnen herstellen van hun vaak zware verleden.

Doel
Het plaatsen in een opvanggezin heeft als groot voordeel dat er veel meer bekend wordt over de hond: karakter, omgang met kinderen, bezoek, andere honden, katten of andere huisdieren. Het opvanggezin kan ook dingen als alleen thuisblijven, omgang met kinderen/katten/andere huisdieren e.d. begeleiden. Alles om een nòg betere match te kunnen maken tussen windhond en adoptant. Wij willen daarom graag ons netwerk van opvanggezinnen uitbreiden om meer honden naar Nederland te kunnen laten komen en deze een goede start mee te geven. Dierenartskosten worden vergoed in overleg. Indien nodig kan GINN een bijdrage geven voor voer of brokken laten leveren.

Wat vragen wij
Een pup vraagt veel meer begeleiding dan een volwassen hond en is het zeker voor zo’n kleintje belangrijk dat het niet teveel alleen hoeft te zijn. Verder moet je beseffen dat windhondenpups heel energiek zijn. Veel mogelijkheid tot rennen en spelen is dus echt van belang voor hen.

Voor bange honden is het fijn als er één of meerdere stabiele (eigen) honden in huis zijn bij wie de hond steun kan zoeken en zich kan laten verleiden om die hond(en) te volgen in gedrag. Een heel druk gezin of een drukke stad is voor dit soort honden minder geschikt. Ervaring met een pup of bange hond kan van grote waarde zijn, want de omgang hiermee moet niet onderschat worden.

Soms kan het niet
Hoe moeilijk wij het ook vinden… soms kunnen we niet alle honden opvangen waar een voorkeur of nood-oproep voor is. Dit heeft dan te maken met de andere honden in opvanggezinnen, zoals al veel bange honden of honden met medische aandoeningen en de kosten die daarbij komen kijken. Daarnaast is het ook belangrijk om opvanghonden te hebben die wat makkelijker plaatsbaar zijn, bijvoorbeeld voor gezinnen met kinderen of voor mensen die nog geen ervaring hebben met windhonden. Helaas moeten we soms dus ‘nee’ zeggen tegen een aanbod voor opvang van een specifieke hond.

Contact
Lijkt het je wat om tijdelijk een windhond voor GINN op te vangen? Of wil je eerst informatie over hoe dit in zijn werk gaat? Stuur dan vrijblijvend een mail naar opvanghonden.ginn@hotmail.com, met in het onderwerp: “Aanmelding opvanggezin”, er wordt dan contact met je opgenomen.

 

commercial photography locations