Informatie

Chipregistratie

Volgens de Nederlandse wet moeten honden worden gechipt en de chip aangemeld bij een van de databanken. Wij vinden het uitermate belangrijk dat de chip snel en goed geregistreerd wordt, zodat bij vermissing de eigenaar via de chip opgespoord kan worden. Het is in het verleden voorgekomen dat een GINN-hond in het asiel belandde en het asiel bij het uitlezen van de chip de naam van GINN zag. Als dat het geval is, dan nemen wij uiteraard met alle liefde de hond weer onder onze hoede en zoeken een nieuw thuis voor hem/haar.

De via GINN in Nederland geadopteerde honden worden door ons geregistreerd bij Stichting CHIP op naam van de adoptanten. De aanmelding doen wij zelf omdat wij dan zichtbaar zijn als achterliggende stichting. De adoptanten krijgen een bevestigingsmail dat hun nieuwe metgezel is geregistreerd op hun naam en zij dus gebeld kunnen worden bij bijvoorbeeld ontsnapping.

De honden geadopteerd in België moeten door adoptant zelf bij ABIEC worden geregistreerd.

Verder vragen wij je vriendelijk om verhuizingen of overlijden van een hond bij ons te melden, zodat wij onze database en chipregistratie up to date kunnen houden.

Alvast dank voor je medewerking,
Het bestuurKaino lucht bewerking