Informatie

Als je hond gebeten wordt…

Velen van ons zullen het al eens meegemaakt hebben: je eigen hond wordt gebeten door de hond van een ander.

Wat doe je in zo’n situatie? Hoe spreek je de eigenaar van de andere hond aan. Kun je aangifte doen bij de politie. Wie betaalt de dierenartskosten. En niet onbelangrijk: Hoe is je eigen hond eraan toe. Hoe zeer wordt hij geestelijk beïnvloed door het incident. Vertrouwt hij nog wel andere honden of wordt hij zelf agressief, of misschien wel heel bang. Kan gedragstherapie helpen?

Een van onze vrijwilligers vond deze mooie website, waar je veel antwoorden kunt vinden op al deze vragen. Maar je kunt ook vinden wat er in de wet is geregeld en waar je zelf als hondeneigenaar staat.  http://www.doggo.nl/artikelen/praktisch/wat-moet-je-doen-als-je-hond-is-gebeten.php

Ook op deze website vind je in de verschillende tabbladen veel nuttige informatie over het voorkomen van hondenbeten en wat je kunt doen als het toch is gebeurd:
https://www.minderhondenbeten.nl/

Lees alle informatie door, misschien heb je het ooit nodig.

📌Alle informatie is door ons geschreven, gebaseerd op onze jarenlange kennis en ervaring en daarmee ons intellectueel eigendom. Het is wettelijk verboden om dit te kopiëren/publiceren. Wij geven echter toestemming voor het overnemen van onze artikelen, maar uitsluitend met vermelding van “Bron: Stg. Greyhounds in nood Nederland”.