Informatie

“Loslaten” door een Spaanse vrijwilliger

Dit bericht vonden wij op Facebook van een bezorgde asiel-vrijwilliger over de vele geadopteerde galgo’s die zoek of verloren raken. Wij vonden het belangrijk genoeg om met jullie te delen:

EEN BELANGRIJK BERICHT VAN PACO JONES (ARCA DE NOE ALBACETE) AAN GALGO-ADOPTANTEN

“Ik zou het niet voor mogelijk hebben gehouden – ook al besef ik dat veel adoptanten nogal achteloos zijn – ik zou niet hebben geloofd dat er zoveel van hen zijn.”
Vandaag volgde ik een discussie op een van de Galgo-forums – het onderwerp: wanneer is het veilig om je hond te laten rennen zonder riem. Magische tips werden gegeven; onvoorzichtige opmerkingen zoals “Ik liet de mijne na een week los” of “De mijne was op de tweede dag al los; ik wilde hem zo graag zien genieten van zijn run.”

Zeker, als je eenmaal een Galgo hebt geadopteerd, word je onmiddellijk een expert die alles weet. Maar, geloof je echt dat je je Galgo KENT?
• Toen je geterroriseerde Galgo over het open veld rende, toen zijn honger nog groter was dan zijn paniek en angst: ik was erbij.
• Toen ze stenen gooiden naar je Galgo, waar hij zich ook maar liet zien, op zoek naar iets om te eten: ik was erbij.
• Toen het ons weken kostte om een plan op te zetten, dat ons in staat stelde om hem te benaderen en uiteindelijk te vangen, toen zijn ogen ons vertelden dat hij een pak slaag van ons verwachtte: ik was erbij.
• Tijdens die eerste dagen, toen elke beweging van ons een bedreiging voor hem leek: ik was erbij.
• Toen hij zijn eerste voorzichtige pogingen deed om te spelen, tijdens zijn eerste sprongen, zijn eerste kusjes: ja, toen was ik er ook voor hem.

Wanneer deze Galgo, degene die we hebben gered, genezen, verzorgd en gerehabiliteerd, nu gelukkig is bij jou thuis, is dat te danken aan onze ijver en voorzichtigheid. Breng zijn veiligheid en welzijn niet in gevaar door minder voorzichtig en ijverig te zijn – hij verdient beter!

Alsjeblieft, beschouw jezelf niet als een Galgo-expert, alleen omdat je er een hebt geadopteerd. Dat geeft je niet het recht om hun veiligheid in de waagschaal te stellen. Als je niet getuige bent geweest van hun ergste momenten, kun je niet helemaal begrijpen dat die dunne riem het enige verschil is tussen het ene leven en het andere leven.Marlon avondzon