Informatie

Muilkorven

Welke muilkorf is het beste

Muzzle
Foto 1 Muzzle

Foto 1 is een zacht aanvoelend, vaak aangeprezen muzzletje voor happende
hondjes. Maar wij raden dit voor 100% af.

De reden? De muzzle sluit strak om de snuit van de hond, om bijten te voorkomen. De bek wordt dus dichtgeklemd. Hierdoor kunnen honden niet hijgen, niet drinken, niet braken en niet eten. Vooral met warm weer is dit levensgevaarlijk: een hond kan alleen maar zweten via de bek en de voetzooltjes en kan, bij gebruik van deze muzzle, oververhit raken. Daarom raden wij met klem aan – als je een “anti-happertje” nodig hebt – een muilkorfje te kopen zoals op foto 2, daar zit veel ruimte onderin, waardoor de hond zijn bek kan openen om te eten, te drinken, te geeuwen en te hijgen. Je kunt dit korfje bij ons bestellen.

Het aanwennen van de muilkorf

Muilkorf
Foto 2 Muilkorf

Je kunt je hond op een speelse en prettige manier wennen aan zijn muilkorf, zodat het dragen ervan niet als iets vervelends wordt ervaren. Zorg dat je een aantal lekkere hapjes bij de hand hebt en roep de hond bij je. Laat hem eerst eens rustig snuffelen en beloon dat met een hapje. Herhaal dat een aantal malen. Op deze manier leert hij de korf associëren met lekkers.

Maak er vervolgens een spelletje van. Leg een lekker hapje in de korf en je hond moet dat eruit pakken. Iedere keer als hij dat doet, prijs hem uitbundig met blije stem. Nadat je dat een aantal malen hebt gedaan, schuif de korf rustig over zijn snuit als hij het koekje probeert te pakken. En probeer dan ook om vanaf de buitenkant een koekje door de gaten de korf in te schuiven zodat hij het kan pakken. Als dit lukt, blijf hem dan uitbundig prijzen.

Als dit een aantal malen is gelukt, doe de muilkorf dan dicht met het riempje en geef lekkers door de korf. Herhaal dit regelmatig en je hond zal er geen moeite meer mee hebben om de korf te dragen. Let op: Neem hier de tijd voor en overhaast het niet. Blijf hem prijzen en belonen met lekkers.

Muilkorven kun je via onze webshop bestellen.

📌Alle informatie is door ons geschreven, gebaseerd op onze jarenlange kennis en ervaring en daarmee ons intellectueel eigendom. Het is wettelijk verboden om dit te kopiëren/publiceren. Wij geven echter toestemming voor het overnemen van onze artikelen, maar uitsluitend met vermelding van “Bron: Stg. Greyhounds in nood Nederland”.