Informatie

Plassen in huis

Nieuwe Galgo’s in huis, betekent meestal plassen in huis. De Galgo’s leven bij de galgueros in krottenschuurtjes of in bunkers. Ze worden daar dagen alleen gelaten, dus ze poepen en plassen daar waar ze leven. Als ze in een asiel terechtkomen, dan geldt eigenlijk hetzelfde, ze poepen en plassen in de kennel, of als ze naar de speelweide mogen, dan doen ze het daar.

Ze zijn simpelweg nog nooit in een huis geweest en snappen niet altijd dat ze daar niet mogen plassen. Zindelijkheidstraining is dus aan de orde. Vooral met reuen is het vervelend als ze overal tegenaan plassen, over meubels heen en tegen kasten met laatjes en deurtjes, want alles sijpelt zo lekker naar binnen.

Een eenvoudige manier om dit plassen tegen te gaan is om een buikband te kopen of te maken. Bij diverse dierenspeciaalzaken zijn buikbanden (reuen) te koop, of incontinentiebroekjes (teefjes), maar het is ook heel simpel zelf te maken. Neem bijvoorbeeld een oude stretch sportbroek en knip uit de pijpen lange stroken, breed genoeg om wat vochtopvangende vulling te kunnen bevatten. Die vulling kan bijvoorbeeld een oud vaatdoekje zijn, dat je opvouwt tot een klein vierkant. De elastische band leg je tegen het middel, goed opletten dat de band op de juiste plek zit en dan leg je het doekje erbij in. Je knoopt het vast op de rug en klaar is Kees. Het moet strak genoeg zitten om op zijn plek te blijven, maar niet te strak dat het gaat knellen in de liezen, als de hond gaat liggen. Daarom is stretchstof aan te raden.

Je kunt ook een sjaal gebruiken, die je om het middel wikkelt, een mini-luier erin en dan op de rug dichtknopen.

Voor teefjes is het wat makkelijker, als zij plassen, dan hoef je alleen maar de vloer even te dweilen. Je kunt eventueel een Medical Pet Shirt aanschaffen en daar een maandverband in stoppen. Er zijn ook broekjes voor teefjes te koop, met verwisselbare pads. Deze hebben een verstelbare elastieken band met kliksluiting. Maar misschien kun je ook met een stretch-kinderonderbroek en een maandverbandje wat fabriceren.

Tina, webmaster GINN

Tevenbroekjes
Tevenbroekje
Plasband
Reu plasband

📌Alle informatie is door ons geschreven, gebaseerd op onze jarenlange kennis en ervaring en daarmee ons intellectueel eigendom. Het is wettelijk verboden om dit te kopiëren/publiceren. Wij geven echter toestemming voor het overnemen van onze artikelen, maar uitsluitend met vermelding van “Bron: Stg. Greyhounds in nood Nederland”.