Informatie

Voeren

In de asiels waar de galgo’s verblijven, worden ze vaak gezamenlijk gevoerd. Een grote trog of een oude plastic hondenmand wordt volgekieperd met voer en de honden eten daar met zijn allen uit. Dit omdat er gewoon geen tijd is om de vele, vele honden elk zijn eigen bakje te geven.

Bij ons in huis is het gebruikelijk dat elke hond zijn eigen bakje krijgt, maar omdat een galgo dat niet gewend is, begint hij soms alvast te eten uit het eerste het beste bakje dat wordt neergezet, ook al was dat bakje voor iemand anders bestemd.

Om problemen bij het eten, of voerbaknijd bij de al langer in huis verblijvende honden te vermijden, zou je kunnen proberen om de nieuwe hond als eerste te voeren en daarna pas de anderen hun bakje te geven, om onrust te voorkomen. Het is ook handig om de verschillende bakjes niet te dicht bij elkaar te zetten en zo iedere hond zijn eigen vaste voerplek te geven.

Na verloop van tijd zal de nieuwe hond snappen dat iedereen zijn eigen bakje krijgt en zou je eventueel de volgorde van uitdelen weer kunnen veranderen.

Tina, webmaster GINN

Voeren

📌Alle informatie is door ons geschreven, gebaseerd op onze jarenlange kennis en ervaring en daarmee ons intellectueel eigendom. Het is wettelijk verboden om dit te kopiëren/publiceren. Wij geven echter toestemming voor het overnemen van onze artikelen, maar uitsluitend met vermelding van “Bron: Stg. Greyhounds in nood Nederland”.