Informatie

Vuurwerkangst

We geven hieronder een aantal tips op een rijtje, die kunnen helpen om je hond rustig te houden tijdens Oud en Nieuw in de vuurwerknacht.

Feromonen: Je kunt een verdamper of een halsband (Adaptil) kopen. De feromonen zorgen voor een kalmerende werking. Er is een wisselend resultaat, sommige honden reageren hier goed op, voor andere honden doet het niets. Je zult dit moeten uitproberen. Vraag hiernaar bij je dierenarts.

Verder is er een voedingssupplement, genaamd Telizen, dat extreme angst afzwakt. En ook een speciale voeding, Calm Diet van Royal Canine, die kalmerend werkt. Beiden verkrijgbaar bij de dierenarts of online te koop bij dierenspeciaalzaken.

Dan zijn er nog cd’s met vuurwerkgeluiden. Dit moet wel nauwkeurig volgens schema worden opgebouwd en je moet hier tijdig mee beginnen. De cd volgens de Tinley methode is te koop bij Medpets.

Uiteraard zijn er de homeopathische druppels, bijvoorbeeld Bach Rescue Remedy. Meestal helpt dit wel om een hond wat rustiger te krijgen, mits er op tijd mee begonnen wordt. Verkrijgbaar bij gezondheids- of reformwinkels of via internet: Bach. Een ander homeopathisch middel is Phytonics Strezz, dat helpt om een dier minder stressgevoelig en angstig te maken, o.a. verkrijgbaar bij Medpets.

Er is ook nog het Thundershirt, hier hebben we al eerder melding van gemaakt op onze site. We hebben hier zelf geen ervaringen mee, maar horen graag van iemand hoe dit is bevallen.

Als je een huis vol visite hebt, is het misschien rustiger om de honden in een andere kamer te leggen met een lampje aan en een muziekje erbij. Ook voor de veiligheid, visite denkt er niet altijd aan om de buitendeur goed te sluiten.

Je kunt ook je honden in een bench leggen, maar alléén als dit voor hun een normale, veilige plek is waar ze aan gewend zijn. Met een deken eroverheen, creëer je zo een meer beschutte plek (een holletje).

Je kunt tenslotte je honden laten overnachten in een hondenpension in een rustige omgeving of je boekt een overnachting met je hond op een vuurwerkvrij vakantiepark.

Uiteraard geldt dat je tijdens de vuurwerknacht je angstige hond(en) goed aangelijnd houdt, voor de zekerheid met een extra tuig en riem. En hoe rustiger je zelf blijft, hoe meer rust je uitstraalt naar je hond.

Tina, webmaster GINN

📌Alle informatie is door ons geschreven, gebaseerd op onze jarenlange kennis en ervaring en daarmee ons intellectueel eigendom. Het is wettelijk verboden om dit te kopiëren/publiceren. Wij geven echter toestemming voor het overnemen van onze artikelen, maar uitsluitend met vermelding van “Bron: Stg. Greyhounds in nood Nederland”.