Informatie

Hondennagels trimmen

Het korthouden van hondennagels

Vaak als onze windhonden in Nederland aankomen, valt meteen op dat hun nagels aan de lange kant zijn. Zo mogelijk worden ze in de shelter geknipt en daarna is het gewoon een kwestie van bijhouden. Echter, veel mensen vinden dit een vervelend karweitje. Hetzij omdat de nagels erg donker zijn en vanaf de buitenkant niet te zien is waar het leven eindigt en men bang is de hond pijn te doen. Of omdat, een bekend verschijnsel bij windhonden, de hond het op een lopen of gillen zet zodra ze de nagelknipper maar zien.

Een andere mogelijkheid, die ikzelf al enige tijd naar volle tevredenheid van mijn eigen honden toepas, is het vijlen van de nagels. Dit doe ik met behulp van een dremel, een handig slijpapparaatje dat veel gebruikt wordt door doe-het-zelvers. Over het algemeen vinden de meeste honden dit minder erg dan het gebruik van een nagelknipper en het heeft als groot voordeel dat de kans op knippen in het leven minimaal is. Na een korte gewenningsperiode kon ik deze methode op onze honden toepassen, terwijl ze ondertussen op de bank lagen te slapen.

Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste welk slijpsteentje je moet gebruiken. Dit kan alleen met het tolletje met daaromheen de vervangbare schuurband, de slijpsteentjes worden te heet. Ook dan nog is het raadzaam het tolletje niet langer dan enkele seconden tegen de nagel te houden. En voor jezelf, steek lang haar op, niets is vervelender dan met je haar verstrikt te raken in het apparaat.

Hier vind je een YouTubefilmpje over het gebruik van een dremel voor het slijpen van hondennagels: 

Voor mensen die toch liever knippen, maar bang zijn in het leven te knippen, kijk op onderstaand afbeeldingenschema.

commercial photography locations

📌Alle informatie is door ons geschreven, gebaseerd op onze jarenlange kennis en ervaring en daarmee ons intellectueel eigendom. Het is wettelijk verboden om dit te kopiëren/publiceren. Wij geven echter toestemming voor het overnemen van onze artikelen, maar uitsluitend met vermelding van “Bron: Stg. Greyhounds in nood Nederland”.