Informatie

Klassieke homeopathie

Klassieke homeopathie & honden met een verhaal

Wij zijn Carin en Elke en hebben een praktijk in klassieke homeopathie voor mens en dier in Wateringen (Zuid-Holland). Wij houden van alle dieren, maar windhonden hebben een speciaal plekje. Carin is opgegroeid met windhonden en heeft zelf een Greyhound gehad.

KH

In onze praktijk zien we veel adoptiehonden die moeite hebben zich aan te passen, angstig zijn of vage fysieke klachten hebben. Ze hebben een slechte start gehad, zijn voedingsstoffen tekortgekomen, zijn niet goed gesocialiseerd. Met alle gevolgen van dien.

Klassieke homeopathie gaat uit van het dier (of de mens) in zijn geheel.  Vaak is er bij adoptiehonden weinig bekend over de voorgeschiedenis en is het zoeken naar juiste weg. We moeten het doen met de informatie die er is: de informatie van de eigenaar en onze eigen observatie, de voorkeuren/afkeuren van het dier, de klachten die het dier heeft en die ons informatie geven over de weg die het lichaam zoekt om de onbalans kenbaar te maken. Een proces dat wij met veel enthousiasme aangaan. Nadat we alles goed hebben uitgezocht komen we tot het behandelplan. Wij schrijven homeopathische middelen voor in combinatie met voedingsadviezen en (tijdelijk) supplementen ter ondersteuning.

Klassieke homeopathie werkt met geheel natuurlijke middelen. Het is een milde geneeswijze die het zelfgenezend vermogen aanspreekt en de balans in het lichaam herstelt. Homeopathische middelen hoeven doorgaans niet langdurig gegeven te worden. De bedoeling is dat het lichaam weer op eigen kracht verder kan. De middelen zijn mild, veilig en onschadelijk en vormen geen belasting voor het milieu.

Een paar voorbeelden uit de praktijk:
Een uit Griekenland afkomstig hondje met korstjes en blaasjes op de neus, een auto-immuunziekte. Het hondje is zes weken oud als ze zonder moeder op straat wordt gevonden. Geen goede start dus. Ze heeft ook blaas- en oorontstekingen gehad en kan niet goed overweg met andere honden. Na de homeopathische behandeling verdwenen de klachten snel en veranderde haar houding naar andere honden. Een tevreden eigenaar: ‘Ons hondje heeft geen huidklachten meer en naar andere honden is ze minder bang en zelfs dapper te noemen!’

Een hond geadopteerd uit Spanje en Leishmania positief. Hij komt in een druk huishouden terecht met op dat moment vier andere honden. We zien een hond die wat depressief overkomt. Hij oogt zorgelijk en ligt ‘op wacht’ bij de voordeur. Verder is hij vaak verkouden, heeft regelmatig neusbloedingen en loopt snel mank. Van zijn voorgeschiedenis is niets bekend. We stellen een behandelplan samen waarin het beeld dat hij nu laat zien, de bloedneuzen en de Leishmania zijn meegenomen. Bij het tweede consult al vertelt de eigenaar dat ze een andere hond in huis heeft. Hij is fit, vrolijk, huppelt en is ondeugend. De neusbloedingen heeft ze niet meer gezien.

Dit is een greep uit de vele voorbeelden uit onze praktijk waaruit blijkt hoe mooi homeopathie op meerdere fronten werkt! In onze praktijk kunt u niet alleen met uw hond bij ons terecht, maar ook voor uzelf of met uw andere dieren. Wilt u weten wat homeopathie voor u kan doen, neem gerust contact met ons op.

Zuiver, klassieke homeopathie voor mens en dier
Marijkestraat 4 in Wateringen
Tel. 0174-290742
E-mail: zuiver@zuiver-homeopathie.nl
Website: www.zuiver-homeopathie.nl
Dieren kunnen bij ons op de praktijk terecht of we komen aan huis. Avondconsulten zijn ook mogelijk.

Noot: een klassiek homeopaat is geen arts en mag geen diagnose stellen. Indien nodig verwijzen wij door naar de dierenarts.