Informatie

Likdoorns

Likdoorns bij Greyhounds

Een mogelijke oorzaak voor het mank lopen van Greyhounds is likdoorns. Dit zijn harde, zeer pijnlijke, cirkelvormige plekken, die zich op de zooltjes van de hond bevinden.

Een greyhound kan een of meer likdoorns hebben, variërend in grootte en plaats op de zooltjes. Maar over het algemeen delen ze het cirkelvormige voorkomen, de harde kern en de constante pijn die ze tijdens het lopen veroorzaken. Voor zover bekend komen ze enkel bij Greyhounds voor. Daarom is het ook verstandig om als een greyhound mank loopt, ook de voetzooltjes goed na te kijken. Tot voor kort was het laten wegsnijden van deze likdoorns de enige oplossing, echter, vaak verschijnen later weer likdoorns.

In sommige gevallen leidt dit tot amputatie van een teen. Enige tijd geleden heeft Dr Macherey een nieuwe methode ontwikkeld waarbij de likdoorn in een aantal gevallen zonder narcose verwijderd kan worden. Deze methode heet “hullen”.

Verwijderen van een likdoorn kun je door de dierenarts laten doen. Als je het verwijderen zelf aandurft, kun je onderstaand filmpje bekijken.

📌Alle informatie is door ons geschreven, gebaseerd op onze jarenlange kennis en ervaring en daarmee ons intellectueel eigendom. Het is wettelijk verboden om dit te kopiëren/publiceren. Wij geven echter toestemming voor het overnemen van onze artikelen, maar uitsluitend met vermelding van “Bron: Stg. Greyhounds in nood Nederland”.