Informatie

Ontwormen na aankomst NL

Door onze dierenarts Janneke Beertsen werden wij erop gewezen dat het belangrijk is om honden na aankomst in Nederland te ontwormen. Hoewel honden voor vertrek uit het buitenland standaard ontwormd en ontvlooid worden, kunnen wormen hardnekkig zijn, zeker de vossenlintworm. Deze vossenlintworm kan ook overslaan op mensen, wat uiteraard niet wenselijk is.

Let op: check het paspoort van je hond. Als het goed is, staat daar aangegeven wanneer de hond voor het laatst ontwormd is. Is dit net voor vertrek naar Nederland gebeurd, wacht dan 4 weken met opnieuw ontwormen om overdosering te voorkomen. Staat er niets over in het paspoort, hou dan voor de zekerheid ook 4 weken wachttijd aan en ontworm dan met Praziquantel (Milbemax/Milpro). Dit hoef je maar 1 keer te doen.

In Nederland en omliggende landen komt de vossenlintworm maar weinig voor, maar zou via je hond dus wel uit Spanje mee kunnen komen en zich hier verspreiden. Besmetting met een vossenlintworm kan voor mensen een dodelijke afloop hebben. Wil je er meer over weten, klik dan op deze link: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vossenlintworm

📌Alle informatie is door ons geschreven, gebaseerd op onze jarenlange kennis en ervaring en daarmee ons intellectueel eigendom. Het is wettelijk verboden om dit te kopiëren/publiceren. Wij geven echter toestemming voor het overnemen van onze artikelen, maar uitsluitend met vermelding van “Bron: Stg. Greyhounds in nood Nederland”.