Informatie

Overweeg een Greyhound/Lurcher

We bemiddelen al geruime tijd voor greyhounds en lurchers uit Ierland. Tot nu toe zijn het nog geen hele grote transporten, maar mondjesmaat komt er gelukkig meer interesse voor deze honden. Daar zijn we blij mee! De sociale media zijn ruim gevuld met de meest gruwelijke beelden van uitgemergelde Spaanse galgo’s. Maar….deze zelfde beelden ontvangen wij ook uit Ierland. Ook daar worden schuren aangetroffen met verwaarloosde greyhounds, dagelijks worden er zwervende lurchers gevonden, uitgemergeld, gewond en met schurft, alleen deze beelden komen amper naar buiten.

En dit Facebookfilmpje: https://www.facebook.com/PawsAnimalRescueIreland/videos/973955175990325/

Heel kort is in het nieuws geweest dat de Ierse greyhounds naar o.a. China worden verscheept om daar nog te presteren op de renbanen. De beelden die door dierenactivisten achter de schermen zijn gemaakt, spreken boekdelen. Kijk maar eens naar het filmpje van de houten kratten met greyhounds die aankomen en worden vervoerd richting renbaan. Er wordt mee omgegaan alsof het zakken aardappelen zijn.

Dan zijn er de beelden van de windhonden die niet voldeden op de renbaan en eindigden in de kokende olie voor consumptie. In- en intriest… We kunnen niet eens beschrijven wat we voelen als wij de verslagen lezen van windhonden die hun bloed ‘doneren’ voordat zij worden ingeslapen of de medische experimenten die op hen worden uitgevoerd. Horror…

Mocht je overwegen een windhond in je huis op te nemen, neem dan s.v.p. ook eens een kijkje bij de Ieren. Niet alleen in Spanje wordt de noodklok geluid dat de asiels overvol zitten, ook de Ieren zitten met de handen in het haar en kunnen hun honden lang niet zo makkelijk kwijt…

Op onze hondenpagina’s vind je het label Greyhound/Lurcher. Bij het bekijken van de beschrijvingen, zul je zien dat de greyhounds over het algemeen wat groter/hoger zijn. De lurchers zijn soms wat kleiner. De greyhounds zijn over het algemeen met mensen opgegroeid en daardoor niet zo angstig als sommige galgo’s. We zagen bij de aankomsten van de greyhounds eigenlijk hele open en sociale honden uit de bus stappen, die ook geen vluchtgedrag vertoonden.

Misschien twijfel je nog? Lees dan deze quote van een van onze adoptanten:

“Voor ons was het onze 3de Ierse Greyhound die we adopteerden. Ik kan iedereen aanraden om een Greyhound te adopteren! Ze zijn zo zachtaardig, rustig, lief, ze blaffen niet of weinig, kortom de ideale huisdieren! Sommigen denken wel: “Daar moet je ver mee wandelen of die hebben heel veel ruimte nodig”, niets is minder waar! Een korte wandeling 1 of 2 keer per dag is echt voldoende! Ze willen gewoon wat aandacht, veel liefde (en die krijg je onvoorwaardelijk terug!), een zacht kussen of bij je op de bank, want het zijn stuk voor stuk luierikken die genieten van een warm thuis, en dat verdienen ze! Voor ons geen ander ras meer dan een Ierse Greyhound”.

📌Alle informatie is door ons geschreven, gebaseerd op onze jarenlange kennis en ervaring en daarmee ons intellectueel eigendom. Het is wettelijk verboden om dit te kopiëren/publiceren. Wij geven echter toestemming voor het overnemen van onze artikelen, maar uitsluitend met vermelding van “Bron: Stg. Greyhounds in nood Nederland”.