Onze honden

Aspilla

Geslacht

teef

Leeftijd

3-4 jaar

Locatie

GINN Opvanggezin

Ras

Galgo Español
Gereserveerd

Omschrijving

Inmiddels is Aspilla al langer dan 2 maanden bij ons en onze twee honden (een Herder en een Galgo) in gastgezin. Tijd voor een nieuwe en volledige update!

Wanneer je GINN op social media volgt heb je misschien al kunnen zien dat Aspilla zowaar een Galgo is die goed kan leren en luisteren! Zo brengt ze voor het uitlaten haar eigen jasje naar ons toe! Ook hebben we haar al het commando “plaats” aan kunnen leren. ’s Morgens maakte ze er namelijk een feestje van als wij de kamer in kwamen en rende samen met onze eigen Galgo Pancho over de bank en door het huis. Aangezien we graag wilden dat onze onderburen rustig uit kunnen slapen hebben we haar het commando plaats aangeleerd. Ze gaat dan keurig in haar mandje liggen! Helaas is dit niet gelukt bij onze eigen Galgo die nog steeds door het huis sprint… Ze lijkt het leren ook echt leuk te vinden, dus wie weet wat ze nog meer zou kunnen leren!

Aspilla is gek op mensen en mensen op haar. Iedereen die haar ziet wordt spontaan verliefd. Wanneer er visite langs komt staat ze als eerste bij de deur om iedereen te begroeten. Ook buiten laat ze zich graag aaien (ook door vreemde mensen en de buurtkinderen).

Wij gaan graag met de auto naar mooie natuurgebieden om lekker te wandelen. Dit vind Aspilla ook geweldig! Het autorijden gaat hartstikke goed, ze ligt tijdens het rijden lekker te slapen. Wij laten Aspilla alleen los in omheinde losloopgebieden. Gelukkig vindt ze het geen enkel probleem om in natuurgebieden aan de lijn te lopen. Wanneer ze aangelijnd is en we andere (loslopende) honden tegenkomen begroet ze deze honden rustig. Ze heeft geen hoge energiebehoefte en is in huis ook rustig wanneer ze buiten niet los kan rennen. Wij vinden Aspilla een stoere, vrolijke, grappige en op een leuke manier ondeugende hond. Ze is zindelijk, niet bang voor vuurwerk, leert snel en makkelijk en ze is in huis rustig. Aspilla klinkt als de perfecte hond (en dat is ze eigenlijk ook). Maar wat zijn nou de punten waar je rekening mee moet houden?

Aspilla kan makkelijk 4/5 uur alleen thuis zijn, maar dan wel met één of meerdere andere honden. Vaak gaat ze dan lekker liggen slapen. Soms wil ze nog wel eens iets pakken en mee naar haar mandje nemen, dus het is wel slim om te zorgen dat er niet te veel in huis slingert. Bij ons in huis is het nu altijd netjes, een groot voordeel!?

In het begin wilde Aspilla bij ons nog wel eens haar tanden laten zien als één van onze eigen honden te dicht bij haar mandje of plek kwam. Door haar dan meteen van haar plek af te sturen en foei te zeggen maak je meteen duidelijk dat zij niet de prinses in huis is. Wij bepalen ook wanneer ze op de bank mag en wanneer niet. Ze leert snel en makkelijk dus wanneer je dit in het begin duidelijk maakt is er niks aan de hand. Regelmatig gaat één van onze honden zelfs naast haar liggen in het mandje! Ook wanneer ze aan het eten is kunnen de honden dichtbij komen zonder dat ze lelijk doet.

Kortom, zoek je een maatje voor jouw hond? Kom dan zeker eens kennismaken met Aspilla!
Ps: Aspilla kan niet met katten samenwonen. [Update: 02-01-2023]

“Aspilla is inmiddels drie weken bij ons. Eigenlijk kunnen we alleen maar nieuwe positieve dingen melden over haar. Vaak komen honden na een paar weken wat meer los en kun je meer zien van het karakter en gedrag. Echter is Aspilla al vanaf dag 1 lekker haarzelf! Ze is rustig in huis en heeft geen hoge energiebehoefte. Ook is ze erg stil. Je hoort haar vrijwel nooit blaffen. Bij de vorige update waren we vergeten te melden dat ze al vanaf dag 1 helemaal zindelijk is! Ze kan nu al 3-4 uur prima alleen zijn, met onze andere honden erbij. Alle visite en mensen die we tegenkomen op straat zijn helemaal verliefd op haar. Ze is 100% klaar voor een nieuw liefdevol thuis, waar al een andere hond of meerdere honden aanwezig zijn!” [Update: 12-11-2022]

Wanneer je op zoek bent naar een makkelijk hondje dat sociaal is naar mens en dier, dan is Aspilla een hond voor jou! Wij hebben haar nu ruim een week in huis als opvanggezin met onze twee eigen honden; een Herderkruising en een Galgo. Buiten loopt ze goed mee aan de riem en ze is niet bang van verkeer. Wij hebben haar bij omheinde terreinen al los laten rennen. Dit vond ze heerlijk. Ze blijft goed in de buurt. Met andere honden is ze heel sociaal. Ze is gek op mensen. Als er visite komt, laat ze zich graag aaien. Ook komt ze graag bij je knuffelen.

Aspilla komt uit een eerdere adoptie terug, omdat ze daar niet goed alleen kon blijven. Ze was daar de enige hond in huis. Bij ons lijkt ze steun te hebben aan de andere honden. Als we weggaan, piept ze even, maar gaat daarna rustig liggen. Wij bouwen het alleen zijn heel rustig op en kijken als we weg zijn via de webcam mee. Wel iets om rekening mee te houden dat je dit nog verder op moet bouwen wil je langer weg zijn. Volgens haar paspoort is ze 3 jaar.

Voor meer info mail naar: opvanghonden.ginn@hotmail.com [Toegevoegd: 26-10-2022]

Wil je meer weten over mij? Vul dan het vragenformulier in op onze contactpagina.

Bekijk ook....

Laatste update: 2 februari 2023
Teef | 3-4 jaar | Galgo Español
Lieve Conchi is één en al liefde. Ze is heel sociaal, wil graag geaaid worden en wil altijd in jouw buurt zijn. Ze is...
Laatste update: 2 februari 2023
Reu | 3-4 jaar | Galgo Español
Clemente is een hele lieve Galgo. Hij is sociaal met mens en dier. Hij heeft geen angsten moet enkel in het begin wat wennen...
Laatste update: 2 februari 2023
Reu | 5-6 jaar | Greyhounds & Lurchers
Deze knappe windhond hebben we Joris genoemd. Hij is door onze dierenarts geschat op ongeveer 5 jaar. Joris is samen met Joost als gevonden...