Onze honden

Bianco

Geslacht

reu

Leeftijd

1-2 jaar

Locatie

GINN Opvanggezin

Ras

Galgo Español

Omschrijving

“Inmiddels is Bianco een kleine twee maanden bij ons. In huis is hij heel rustig en ligt voornamelijk te slapen, maar voor wat lekkers wil hij wel wakker worden en geaaid worden vindt hij ook niet verkeerd. Een rondje wandelen in de buurt vindt hij prima. Hij loopt dan netjes aan de riem mee. Gaan we echter naar een wandelgebied dan is hij helemaal in zijn element. Aan de lange lijn kan hij dan lekker struinen en we kunnen hem soms amper bijhouden, zo heeft hij de pas er in. We maken inmiddels wandelingen met een lengte van maximaal een uur, maar als het aan hem lag zouden we nog wel langer wandelen. Andere honden en mensen vindt hij nog steeds niet heel fijn om tegen te komen, zeker nu onze andere opvanger geadopteerd is en zij er niet meer bij is om de aandacht van andere honden van hem af te leiden. Hij heeft echter al wel eens aan een hondje gesnuffeld, dus wellicht kan dit op de langere termijn nog verbeteren.

Met de auto rijden vindt hij geen enkel probleem, ook langere ritten niet. Hij gaat lekker naar buiten kijken en als hij dat zat wordt gaat hij rustig liggen. In huis slaapt hij ’s nachts nog steeds prima door (ook nu hij tijdelijk enige hond is) en even alleen thuis blijven gaat ook goed.

We zijn inmiddels met hem bij een orthopeed geweest om te bekijken of er wellicht nog iets aan zijn slechte heup gedaan kan worden. Op dit moment ziet deze echter geen chirurgische opties. Het advies is om door te gaan met fysiotherapie gecombineerd met pijnstilling. In januari gaan we terug om de voortgang te evalueren. De fysiotherapeut bezoeken wij nu maandelijks. Zij maakt zijn spieren los en geeft ons aanwijzingen om met hem te oefenen. Doel is om hem zo soepel en sterk mogelijk te krijgen.

Op dit moment hebben wij niet het idee dat zijn lichaam hem belemmert in het dagelijks leven. Hij loopt niet helemaal zuiver, maar kan heel goed meekomen met wandelen. Voor de lange termijn is het echter afwachten hoe zijn lichaam het volhoudt. Fysiotherapie, gerichte oefeningen en wandelen kunnen helpen om hem langer op de been te houden. Wij vinden de kwaliteit van leven daarbij wel het belangrijkste. Ook als hij daar uiteindelijk sneller van ‘slijt’ moet hij kunnen genieten van het goede hondenleven!”

U leest het… het gaat goed met Bianco. Het ontbreekt hem niet aan liefde en aandacht. Zijn heup is duidelijk iets waar een toekomstig baasje goed rekening mee moet houden qua therapie, hoeveelheid beweging en kosten. We duimen dat er mensen zijn die zien hoe geweldig Bianco is en die hem zijn eigen thuis willen geven!

Hier nog een mooi filmpje van Bianco:

[Update: 19-12-2021]

Bianco is aardig aan het wennen aan het leven in huiselijke situatie. Zijn opvanggezin vertelt:

“Sinds 16 oktober is Bianco bij ons. Hij is een hele lieve hond. Aandacht vindt hij fijn en hij duwt dan ook met zijn hoofd tegen je aan voor meer. Bij bezoek blijft hij rustig liggen en mensen mogen hem dan ook aaien. Koekjes aannemen durft hij echter nog niet. Van ons neemt hij binnen wel lekkers aan en ook het eten gaat inmiddels goed.
Overdag ligt Bianco het liefste op zijn bankje en als wij even weg zijn dan zien we op de camera dat hij rustig blijft liggen. ’s Nachts is hij samen met onze andere opvanger, Rhona, beneden in de woonkamer en ook dan ligt hij lekker te slapen. Hij is helemaal zindelijk, maar een ongelukje kan natuurlijk altijd een keer gebeuren. Als hij buiten alles goed heeft kunnen doen dan zijn er op dat gebied geen problemen.
Voor onze kat heeft hij geen interesse… zij kan onder hem doorlopen en hem kopjes geven, geen enkel probleem. Ook als zij door de kamer loopt reageert hij niet.

Buiten loopt Bianco goed mee aan de riem. Wanneer we mensen tegenkomen dan wil hij daar soms met een boogje omheen, maar andere keren loopt hij er gewoon langs. Hij is niet heel erg bang, maar het is nog spannend voor hem en hij vindt het fijn als hij de situatie van een afstandje kan bekijken. Honden vindt hij ook nog spannend, maar hij reageert er niet negatief op. We hebben er alle vertrouwen in dat hij de komende weken ook buiten wat meer zelfvertrouwen zal krijgen.

Door de eerdere heupfractuur en operatie is Bianco zijn achterpoot links minder sterk en lijkt deze ook iets korter te zijn dan rechts. We maken vier keer per dag een wandeling met Bianco in lengte variërend van 15 tot 45 minuten en dat kan hij goed aan. We hebben binnenkort een intake bij de fysiotherapeut en zij kan ons hopelijk tips en oefeningen geven om zijn achterhand zo goed mogelijk te versterken. Een normaal huiselijk leven met meerdere wandelingen op een dag is voor hem dus geen probleem, maar zaken als traplopen zijn (zeker op de lange termijn) geen optie.

Wij denken dat Bianco goed geplaatst zou kunnen worden bij een andere hond of meerdere honden, mits deze rustig zijn en hem in zijn waarde laten. Een plaatsing als hond alleen lijkt ook mogelijk, al merken we dat hij de aanwezigheid van onze andere opvanger Rhona wel op prijs stelt. Ze hebben vooral buiten veel steun aan elkaar.” [Update: 24-10-2021]

Bianco is aangekomen in zijn opvanggezin en gaat nu lekker bijkomen van zijn reis. [Update: 17-10-2021]

Bianco is geboren op 01-03-2019 en kwam mei 2021 bij Scooby terecht. Hij is een lieve, rustige jongen, met een zachte blik in zijn ogen. Hij is geopereerd aan een breuk van de kop van het bovenbeenbot in zijn linker achterpoot. Info begin augustus 2021: hij loopt nog mank (overigens niet altijd), bij normaal bewegen toont hij geen pijn, bij extremere belasting (zoals in draf of bij verandering van richting) kan hij lichte pijn hebben. Hij moet eerst zijn spieren geleidelijk opbouwen, dus in het begin enkel kortere wandelingen, zonder rennen (aan de lijn). Hij kan nu niet normaal rennen, de eerste 2-3 maanden mag hij ook niet veel rennen, hij moet eerst al wandelend zijn spierfunctie trainen. Verder ziet men dat hij niet perfect steunt op de knie, misschien is de knie wat aangedaan door de extra inspanning in de heup. Hij zal naar verwachting een ‘gemiddeld’ normaal leven kunnen leiden. Het zou voor hem het beste zijn als hij geadopteerd kan worden en kan revalideren in de vorm van dagelijkse wandelingen en kleine oefeningen. Bianco is trouwens geslaagd voor zijn kattentest. Bij wie mag hij zijn geluk vinden?

[Toegevoegd: 09-07-2021]

Wil je meer weten over mij? Vul dan het vragenformulier in op onze contactpagina.

Bekijk ook....

Laatste update: 19 januari 2022
Teef | 1-2 jaar | Galgo Español
Dit prachtige teefje van 1,5 jaar werd samen met haar 6-jarige moeder door hun eigenaar afgegeven bij Scooby, ‘hoefde ze niet meer’… Beide dames...
Laatste update: 19 januari 2022
Teef | 5-6 jaar | Galgo Español
Deze 6-jarige Galga met haar betoverende blik werd samen met haar al net zo knappe dochter door hun eigenaar afgegeven bij Scooby, ‘hoefde ze...
Laatste update: 16 januari 2022
Teef | 9 jaar of ouder | Podenco
Lieve Xena is helaas teruggekomen van adoptie en verblijft nu in een opvanggezin. Xena is altijd als fokteefje gebruikt en heeft dus lang bij...