Onze honden

Bulgara

Geslacht

teef

Leeftijd

7-8 jaar

Locatie

GINN Opvanggezin

Ras

Galgo Español

Omschrijving

Bulgara is sinds november 2022 in Nederland bij haar opvanggezin. Dit schrijft het opvanggezin over haar:

“Heel speciaal plekje gezocht voor een heel angstig hondje, een meisje van ongeveer 8 jaar oud. Eind november kwam Bulgara bij ons als pleeghondje aan. Waarom ze Bulgara genoemd is weet niemand, ze luisterde er niet naar en wij vonden het niet passend, dus hebben haar Bubbles gedoopt. En dat weet ze al heel goed!

Ze is een klein, tenger en heel bang hondje. Hoewel ze iedere verandering eng vindt, is ze ook wel veerkrachtig. Ze heeft in de eerste maand al enorme stappen gezet. Als de vaste verzorgster haar roept, dan komt ze. Zij kan haar aan- en uitkleden en aanlijnen. Bubbles schrikt van nieuwe dingen (een nieuw mens in huis, een andere kleur riem, een andere jas), maar herstelt ook snel. Hoewel ze samen met een van de andere honden een eigen kamer heeft waar ze zich rustig kan terugtrekken, vindt ze de bank in de woonkamer het beste plekje. Vanaf daar heeft ze overzicht over het hele huis. Daar heeft ze soms ook praatjes als een van de andere honden erbij wil komen liggen. Dan sturen we haar er direct af, wie niet kan delen, mag niet op de bank.

Ze heeft erg veel steun aan andere honden. Ze kijkt wat de andere honden doen en doet dat na, als de rest blij staat te kwispelen omdat een van ons thuiskomt, doet ze vrolijk mee. Als de rest iets lekkers krijgt, komt ze ertussen staan en neemt het ook aan. We vinden daarom minstens 1 andere hond in haar nieuwe huis echt heel belangrijk. Bubbles is een lekkerbekje, dus voertjes bieden een mooie ingang tot contact en ontwikkeling. Als ze je een beetje vertrouwt maakt ze voorzichtig contact door met haar neusje tegen je aan te tikken als ze iets wil. Als ze ontspannen op de bank ligt, vindt ze het fijn om geaaid en gekriebeld te worden en kan ze zich daar ook aan overgeven.

In huis gaat ze prima om met andere honden en de poezen. Ze gaat ook goed met schapen, loopt er zowel aan de lijn als los zonder blikken of blozen tussendoor. Naar de kippen (in een ren) kijkt ze ook niet. Poezen los buiten hebben we nog niet geprobeerd. Inmiddels laten we haar los op eigen erf. Ze komt naar je toe om iets lekkers te halen en loopt verder braaf in de roedel mee. Soms kan er een heel voorzichtig spelboogje of een huppeltje af.

Ze is vanaf de derde dag hier helemaal zindelijk en gewend aan onze routine. We zoeken voor Bubbles een heel rustig en prikkelarm huis, zonder (klein)kinderen en zonder stress en tijdsdruk, met minstens 1 stabiele hond, bij voorkeur in het buitengebied. We verwachten dat ze op de juiste plek zal opbloeien tot een pittig en grappig hondje.”

Hier is een filmpje van Bulgara:

Voor meer informatie over Bulgara/Bubbles, neem dan contact op. Dat kan via de mail: opvanghonden.ginn@hotmail.com
[Toegevoegd: 15-01-2023]

Wil je meer weten over mij? Vul dan het vragenformulier in op onze contactpagina.

Bekijk ook....

Laatste update: 2 februari 2023
Teef | 3-4 jaar | Galgo Español
Lieve Conchi is één en al liefde. Ze is heel sociaal, wil graag geaaid worden en wil altijd in jouw buurt zijn. Ze is...
Laatste update: 2 februari 2023
Reu | 3-4 jaar | Galgo Español
Clemente is een hele lieve Galgo. Hij is sociaal met mens en dier. Hij heeft geen angsten moet enkel in het begin wat wennen...
Laatste update: 2 februari 2023
Reu | 5-6 jaar | Greyhounds & Lurchers
Deze knappe windhond hebben we Joris genoemd. Hij is door onze dierenarts geschat op ongeveer 5 jaar. Joris is samen met Joost als gevonden...