Onze honden

Dante

Geslacht

reu

Leeftijd

5-6 jaar

Locatie

GINN Opvanggezin

Ras

Galgo Español

Omschrijving

Dante gaat graag met je op stap. Lekker op een terrasje zitten mag hij graag doen, zeker als hij dan wat lekkers krijgt. Hij doet het echter wel graag rustig aan en houdt niet van haasten. Hij wil lekker overal snuffelen en op zijn beurt weer luchtjes voor andere honden achterlaten. De mensen en honden die we tegenkomen worden door hem genegeerd dan wel vriendelijk begroet. Als honden te opdringerig zijn dan geeft hij een nette snauw terug en dan is dat ook weer klaar. Wanneer we tijdens het wandelen konijnen of bijvoorbeeld een eekhoorntje tegenkomen dan wil hij daar wel op af, maar bij zijn adoptiegezin kon hij in het plaatselijke stadpark loslopen. Bij ons kan hij op een omheind uitrenveld van de lijn en dan komt hij na het rennen weer keurig bij je terug.

Waar Dante echt niet van houdt is autorijden. Hij heeft last van wagenziekte en de verwachting misselijk te gaan worden maakt dat hij al niet lekker wordt als hij de auto maar in stapt. Het dagelijkse ritje van 7,5 km naar het bos gaat op wat kwijlen na meestal wel goed, maar soms moet hij dan toch ook spugen. Honden kunnen hier soms overheen groeien, maar gezien zijn leeftijd lijkt dit bij hem minder waarschijnlijk.

Toen Dante bij ons kwam had hij een huidprobleem rond zijn ogen en snuit waar hij ook veel jeuk aan had. Met medicatie werd dit snel beter en inmiddels heeft hij weer een prachtig gaaf velletje en nauwelijks nog jeuk. Hij lijkt echter wel ergens een allergie voor te hebben. Het vermoeden is nu dat hij wellicht allergisch is voor een bestanddeel van rvs (voerbak e.d.), maar zeker weten we dat nog niet. We hopen dat hij op termijn weer zonder de medicatie kan als de bron van de jeuk kan worden gevonden en weggenomen. [Update: 22-08-2023]

In zijn opvanggezin heeft Dante laten zien uitstekend met katten te kunnen samenleven. Één van de katten is opgegroeid met windhonden en zoekt graag contact. Natuurlijk doen ze altijd net lief neusje neusje als je de camera niet bij de hand hebt en zodra ze door hebben dat je gaat filmen stoppen ze direct waar ze mee bezig zijn, maar het is toch gelukt om een filmpje te maken waar ze samen op staan. Al was Dante een beetje afgeleid omdat ze net aangelijnd werden om uit te gaan. Zoek je dus een leuke Galgo voor bij je kat(ten), kijk dan eens op de pagina van Dante.

Hier zie je Dante en de kat

Er gaat niets boven een eigen familie, ook voor Dante. Maar in de tussentijd vermaakt hij zich best in zijn opvanggezin. Zo is hij laatst met de veerpont op en neer naar het bos geweest om daar te wandelen. Hij vond de overtocht reuze interessant en wat lekkers tijdens de tussenstop op het terras maakte het uitje compleet. Het was lekker druk bij de pannenkoekenboerderij, maar Dante vond het maar wat gezellig al die kinderen die hem wilden aaien.

Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar windhonden staan er niet om bekend dat ze erg van water houden. Dante is ook niet echt een waterrat, maar bang is hij er ook niet voor. Met mooi weer wil hij best even pootje baden, zoals hier in het plaatselijke meer. Lekker om even af te koelen en de mensen konden weer wat mooie plaatjes schieten! [Update: 04-08-2023]

Dit is Dante: vriendelijk, sociaal, zonder angsten en goed met volwassenen, kinderen, honden en katten. Zijn geboortedatum is 20-04-2018 en hij weegt 32 kilo bij een schouderhoogte van 70 cm.

Dante is bij ons in opvang nadat hij, een jaar na adoptie, wegens familieomstandigheden terugkwam bij GINN. Hij woont bij ons samen met onze Galgo reu en drie katten en daar gaat hij heel goed mee om. Onze eigen hond kan thuis wat chagrijnig zijn, maar daar trekt Dante zich niets van aan. Hij negeert het gewoon en gaat dan ergens anders liggen. Eén van de katten, opgegroeid met windhonden, zoekt juist graag contact met hem en dat vindt hij ook prima.

Gezien zijn karakter denken wij dat hij ook prima in een gezin met kinderen zou passen. Als we buiten kinderen tegenkomen dan laat hij zich graag aaien en blijft altijd rustig, ook als de kinderen wat drukker zijn. Thuis ligt hij graag de hele dag te luieren. Aandacht vindt hij fijn, maar hij komt er niet echt om vragen. Verder is hij makkelijk in de omgang, vanaf het eerste moment helemaal zindelijk, maakt niets stuk en heeft geen voernijd. Alleen van eten dat onbeheerd blijft liggen kan hij, zoals zoveel honden, moeilijk afblijven. ’s Nachts slaapt hij beneden in de woonkamer en dan slaapt hij door tot je zelf weer beneden komt en zelfs dan blijft hij graag nog even liggen. Voor Dante hoef je niet vroeg op te staan! In zijn adoptiegezin kon hij alleen zijn en bij ons is hij (na rustig opbouwen) een enkele keer 6-7 uur alleen en dan ligt hij rustig te slapen.

Is er dan niets negatiefs over Dante te melden? Nou vooruit, één ding dan: hij heeft last van wagenziekte. Soms gaat het bij korte stukjes net wel en soms net niet goed en dan moet hij spugen. We hopen dat dit nog verbeterd, maar autorijden zal wellicht nooit echt zijn hobby worden.

Hier is een filmpje van Dante:

[Toegevoegd: 12-07-2023]

Wil je meer weten over mij? Vul dan het vragenformulier in op onze contactpagina.

Bekijk ook....

Laatste update: 20 september 2023
Teef | 1-2 jaar | Podenco
Brisa (‘briesje’) is een mix-Podenco geboren op 01-01-2021 en kwam april 2023 bij Scooby aan. In het begin was ze wat timide. Inmiddels heeft...
Laatste update: 20 september 2023
Reu | 1-2 jaar | Podenco
Dublin is een mix-Podenco, geboren op 01-04-2022 en hij kwam augustus 2022 bij Scooby terecht. Hij is niet angstig, kan het goed vinden met...
Laatste update: 18 september 2023
Teef | 3-4 jaar | Galgo Español
Deze zwarte parel heet Hada en is door BaasGalgo gered uit het dodingsstation van Madrid. Ze is 3 jaar, haar geschatte geboortedatum is mei...