Onze honden

D’oro

Geslacht

reu

Leeftijd

7-8 jaar

Locatie

GINN Opvanggezin

Ras

Kruising windhond

Omschrijving

D’oro is over het algemeen een rustige hond van 8,5 jaar die houdt van aandacht. Hij legt elke keer zijn poot op je schoot om er zo voor te zorgen dat hij een fijne aai over zijn bolletje krijgt. En als je vervolgens zijn poot weg haalt als hij blijft vragen om aandacht dan kijkt hij je aan met zo’n blik van ‘Please? Ik wil NU aandacht! Aai me nouuuu.. ik ben gewoon lief!’’.

Hij trekt ook gewoon zijn eigen plan als je hem negeert. Verder is het een hele rustige hond, slaapt graag en heeft zo af en toe zijn ‘D’oro momenten’ zoals wij ze noemen. Plotseling de dolle 5 minuten uit het niets waarbij hij als een gek gaat rennen en maf gaat doen, het liefst met een balletje of knuffeltje dat rondgeslingerd wordt door de kamer of door een lekker rondje door de tuin te racen.

D’oro zijn uitdrukkingen en zijn blik hoe hij je kan aankijken spreken boekdelen. Het is een hond met humor, een heerlijk clowntje. Hij heeft een zacht karakter en is hierdoor gevoelig voor het verheffen van je stem. Een beetje rekening houden hiermee helpt D’oro zich op zijn gemakt te voelen. Het is echt een lieve hond, hij is trouw, maar doet wel vliegen kwaad, D’oro heeft de functie ‘’vliegenmepper’’ op zich genomen hier in huis, en hij is er goed in! Als vliegen hem voorbij vliegen dan hapt hij ze uit het niets uit de lucht en soms gaat dit gepaard met wat gekke capriolen zoals een backflip op de bank.

D’oro wordt enorm vrolijk als je met hem naar buiten gaat. Bij het aandoen van zijn tuig gaat hij door het dolle heen zonder dat dit too much is. Eenmaal aan de lijn buiten is het een rustige hond die niet trekt. Echter bij het zien of ruiken van een kat gaat D’oro zijn jachtinstinct aan en wil hij hier het liefste achteraan.

Hij luistert verder ontzettend goed en vindt het heerlijk om met je te werken. Het aanleren van oefeningen vindt hij erg leuk en ook loslopen op terrein waar niet te veel wild zit (als hij je goed genoeg kent) zal geen probleem zijn. Ook een paar uurtjes alleen thuis blijven wanneer D’oro goed gewend is kan zonder problemen. Hij is wel wat waaks wanneer hij alleen is, maar zal na een paar keer blaffen ook meteen weer stoppen.

Hij zit momenteel samen met zijn zus Raya in een opvanggezin. Het meest ideale zou zijn als deze twee lieverds samen naar een nieuw huisje mogen verhuizen, daar ze al hun hele leven samen zijn. Maar mocht je interesse hebben en alleen een plekje beschikbaar hebben voor dit clowntje dan is ook dat een mogelijke optie, mits er al een andere hond aanwezig is.

Voor adoptie of meer info, mail naar carin.for.ginn@gmail

[Toegevoegd 30-04-2021]

Wil je meer weten over mij? Neem dan contact op met een van onze adoptieconsulenten.

Bekijk ook....

Laatste update: 22 september 2021
Reu | 1-2 jaar | Podenco
Rafiki werd een jaar geleden samen met 2 broertjes als kleine puppies hulpeloos in een kartonnen doosje langs de weg gevonden. De hummeltjes kregen goede zorg ...
Laatste update: 21 september 2021
Teef | 3-4 jaar | Galgo Español
Alea is geboren op 04-08-2017 en kwam mei 2021 bij Scooby terecht vanuit Murcia. Ze kan wat timide en onderdanig zijn, maar ze blaft en ...
Laatste update: 10 september 2021
Reu | 1-2 jaar | Greyhounds & Lurchers
Dit is Roddy, een kruising Deerhound reu van ongeveer 1 jaar. Roddy is heel open en speels. Hij is een héél grote pup en beseft ...