Onze honden

Galio

Geslacht

reu

Leeftijd

3-4 jaar

Locatie

GINN Opvanggezin

Ras

Galgo Español
Gereserveerd

Omschrijving

Galio is nu iets meer dan 3 maanden in Nederland en zijn opvanggezin heeft een uitgebreid verhaal over hem geschreven, zodat je hem beter leert kennen en hopelijk ziet hoe leuk en lief deze jongen is.

“Lieve zachtaardige, tikkeltje onzekere, maar toch ook stabiele Galio geniet ontzettend van rust in huis, bankhangen, een aaitje over zijn bolletje en lekker eten. De routine/sleur van alledag vindt hij heerlijk. Komt er visite langs dan word die uitbundig begroet, ook door Galio.

Galio is een hele rustige langzame eter, hij neemt er echt zijn tijd voor. Voernijd is hem totaal onbekend en een lekker oortje of pensstaafje eet hij rustig op tussen de andere honden. Hij kan zich in zijn gekke vijf minuten in huis heerlijk vermaken met een zacht speeltje, met en zonder piepje. Malle fratsen er mee uithalen, het in de lucht gooien en weer opvangen, hij is dan helemaal in zijn element. Heel soms speelt hij met de andere honden, maar speelt toch het liefst alleen met een speeltje.

Tijdens de wandelingen kan Galio zich op omheind terrein heerlijk vermaken en zet het dan op een racen. Naar andere honden op het terrein kan hij blafferig uitdagend reageren of ze met hem spelen en rennen willen, veel honden vinden dit niet leuk en snauwen hem dan af. Galio accepteert dit op dat moment, maar gaat het wel weer proberen. Sommige kleine hondjes kan hij happerig op reageren, hij draagt daarom een korfje. Is hij alleen met zijn/mijn roedel, dan is een korfje niet nodig. Hij heeft een consequente baas nodig die hem verteld wat wel en niet mag. Na het spelen op het omheinde veld hoef ik maar 1 keer te fluiten en hij komt aanstormen voor wat lekkers en om aangelijnd te worden. Galio loopt keurig mee aan de lijn en trekt niet, ziet hij een kat op straat dan is hij hier prima in te corrigeren. In het park kan hij helaas niet los omdat hij constant in jachtmodus is en overal achteraan gaat, tot groot ongenoegen van andere hondengeleiders. Contact met passanten en kinderen in alle leeftijden is redelijk tot zeer goed, als ze hem rustig benaderen en wat lekkers aanbieden kruipt hij uit zijn schulpje. Mensen buiten die hij kent daar loopt hij spontaan op af om aandacht te krijgen.

Galio is een echte koukleum en met de wandelingen draagt hij een jasje, wat hij heerlijk vindt. Autorijden vindt hij prima en blijft rustig achter in de auto met de andere honden zitten. Met uitladen is het eventjes oppassen, want hij is watervlug met uitstappen. Het is verstandig hem daarom even vast te zetten. Op harde geluiden buiten reageert hij niet echt, ook niet als een andere hond angst vertoont voor harde knallen. Heel druk wegverkeer maakt hem wat zenuwachtig, maar omdat de roedel niet reageert past hij zich snel aan.

Eventjes alleen thuis blijven is voor hem geen probleem, hij draagt dan wel zijn korfje wegens proletarisch winkelen in huis. In het begin blafte hij even als ik weg ging, maar dat was meer claimgedrag dan verlatingangst. Hij kan 3 uur alleen zijn in mijn roedel en ligt vaak languit op de bank te slapen.

Wat betreft zijn voeding: hij krijgt hier lam/rijst brok (vermoedelijk gevoelige darmen) die verdraagt hij prima, geen kauwstaven (maagzuur/braken).

Galio zoekt een thuis met een rustig huishouden, leiding met zachte hand, consequentheid en een speelmaatje zou welkom zijn.”

Voor meer info mail naar: opvanghonden.ginn@hotmail.com [Toegevoegd: 21-09-2022]

Wil je meer weten over mij? Vul dan het vragenformulier in op onze contactpagina.

Bekijk ook....

Laatste update: 2 februari 2023
Teef | 3-4 jaar | Galgo Español
Lieve Conchi is één en al liefde. Ze is heel sociaal, wil graag geaaid worden en wil altijd in jouw buurt zijn. Ze is...
Laatste update: 2 februari 2023
Reu | 3-4 jaar | Galgo Español
Clemente is een hele lieve Galgo. Hij is sociaal met mens en dier. Hij heeft geen angsten moet enkel in het begin wat wennen...
Laatste update: 2 februari 2023
Reu | 5-6 jaar | Greyhounds & Lurchers
Deze knappe windhond hebben we Joris genoemd. Hij is door onze dierenarts geschat op ongeveer 5 jaar. Joris is samen met Joost als gevonden...