Onze honden

Mindy

Geslacht

teef

Leeftijd

1-2 jaar

Locatie

GINN Opvanggezin

Ras

Galgo Español
Gereserveerd

Omschrijving

Mindy is nu tweeënhalve maand in haar opvanggezin en zij laten ons weten:

"Wat heeft Mindy in die tijd al grote vooruitgang geboekt. Ze is een echte beauty. Al heeft ze littekens aan de buitenkant, van binnen is ze een lieve, sociale, rustige hond. Ze is in het begin een beetje onzeker, maar niet angstig. Mindy is een hele makkelijke hond die je in huis eigenlijk niet merkt. Ze houdt van aandacht en knuffels en wil dolgraag in je buurt zijn. Ze houdt van rennen, maar kan ook wel een dagje zonder. Ze is niet veeleisend, zolang ze maar een lekker plekje heeft om te slapen.

Ze kan de hele dag slapen en het liefste tegen je aan. Maar zodra je in beweging komt, komt Mindy ook in beweging. Ze wil het liefst de hele tijd in je buurt zijn en is dan ook nooit ver weg. Kroelen vindt ze heeeeeerlijk, daar gaat ze lekker voor liggen en als je stopt, dan tikt ze je even aan met haar lange poot. Doorgaan! Het alleen zijn gaat ook al veel beter. Ze jankt soms nog een beetje, maar als je haar even aanspreekt is het over. Als wij in de avond naar boven gaan, gaat Mindy samen met mijn Whippet in de grote open bench liggen. De hele nacht is ze rustig en ’s morgens staat ze kwispelend klaar onder aan de trap om je te begroeten.

Sinds een maand loopt er ook nog een jonge Galga van 8 maanden in huis rond te denderen en in het begin vond Mindy het heel erg lastig om met zo’n wervelwindje om te gaan. De laatste week kunnen ze het eigenlijk steeds beter met elkaar vinden en liggen ze te ravotten op de bank. Als het Mindy te gek/wild wordt, laat ze dat merken. Even drukte is oké, maar klaar is klaar wat haar betreft. Buiten gaat het heel goed… samen rennen is het allerleukste wat er is. Mindy is de snelste en dat weet ze ook. Daar geniet ze echt van en je ziet haar lachen.

Naar andere honden is ze wat afwachtend en als ze in Mindy haar ogen te snel te dichtbij komen, dan laat ze dat ook wel even weten. Ze hapt niet, nooit! Ze geeft wel een grote mond en geeft daarmee duidelijk haar grens aan. Het ziet er heftiger uit dan het is en is vanuit Mindy echt bedoeld uit zelfbescherming. Dat is ook niet zo gek gezien de littekens van bijtwonden op haar lijf. Ze loopt netjes mee aan de riem, maar kan wel gaan trekken als ze andere honden ziet. Dit is ook duidelijk vanuit onzekerheid.

Mindy kan met katten en andere honden in huis prima samenleven. Ze is helemaal zindelijk vanaf dag 1 en als laatste is ze stapeldol op broodjes… dan is het uitkijken voor je vingers! (hahahaha)"

We zoeken voor Mindy een thuis waar al een stabiele hond is die nog graag samen een sprintje wil trekken en bij mensen die snappen waar Mindy nog steun en begeleiding nodig heeft om meer vertrouwen te krijgen. [Update: 24-08-2021]

 

Mindy is een mooie jongedame van 1,5 jaar die onlangs vanuit Scooby naar Nederland is gekomen. Ze zit in een opvanggezin en deze vertelt...

"Mindy is nu een paar weken bij ons. Ze woont nu bij mij, mijn vriend en mijn zoon, een Whippet en 3 katten. Ze is een hele lieve dame en ze ontpopt zich langzamerhand tot een vrolijk en speels meisje. De eerste nachten hebben wij bij Mindy beneden op de bank geslapen, omdat ze erg onrustig was. Ze “huilde” dan de hele nacht een beetje door. Maar nu gaat dat goed. Ze slaapt beneden waar ze wil, samen met onze eigen hond. En ‘s morgens staat ze ons kwispelend onder aan de trap op te wachten.

De ontmoeting met mijn hond was wel eventjes intens de eerste 10 minuten, maar daarna was het ook snel goed. Eerst wat heen en weer gesnauw, waarin Mindy duidelijk even haar grens aangaf, daarna is het niet meer voorgekomen. Als vreemde honden te snel op haar afkomen en erg druk zijn, dan kan de desbetreffende hond een flinke berisping verwachten. Ze is daar niet van gediend. Zij wil duidelijk haar tempo van ontmoeting bepalen. Daarna is het ook goed. In het begin blijft ze dicht in de buurt van haar mens, maar als ze wat meer vertrouwen krijgt gaat ze toch haar eigen dingetje doen. Ze is gewoon wat onzeker.

Ze is superlief en sociaal naar haar mensen (mannen en vrouwen) en luistert al naar haar naam. Het is een hond die erg aanhankelijk is en graag naast je ligt op de bank. Het liefste tegen je aan, zodat je lekker met haar kan kroelen. Ze “praat” ook graag als ze iets wil, of iets juist anders wil. Mindy begint steeds meer uit haar schulp te kruipen en dan weet ze de pluche knuffels te vinden. Die vliegen af en toe door de kamer. Ben benieuwd hoe dit zich zal ontwikkelen als ze zich nog wat vertrouwder en zekerder gaat voelen.

Ze doet het zo goed. Ze was wat mager, maar in de afgelopen anderhalve week is ze 2,5 kg aangekomen. Dat doet haar goed en ze ziet er ook steeds beter uit. Ze is vanaf dag 1 zindelijk. Met mijn katten dacht ik nog... hmmm, als dat maar goed gaat. Ze ziet de katten niet als een lekker hapje, maar meer als speelkameraadje. Mijn katten vinden haar toch een maatje te groot vermoed ik. Buiten ziet ze alles! Ze laat het merken door haar zachte gejank. Ze is wat dat betreft een pratertje.

Mindy is een lekker wijffie. Ze begrijpt heel goed wat wel en niet mag. En is super aanhankelijk naar mensen. Honden is wat wennen voor haar, maar ook dat gaat goed als ze haar grenzen aan kan geven. Of als de baas het voor haar opneemt/haar steunt. Ik denk dat dit een heel vrolijk hondje is als ze zich eenmaal thuis voelt."

Voor adoptie of meer info, mail naar carin.for.ginn@gmail

[Toegevoegd: 08-07-2021]

Wil je meer weten over mij? Neem dan contact op met een van onze adoptieconsulenten.

Bekijk ook....

Laatste update: 22 september 2021
Reu | 1-2 jaar | Podenco
Rafiki werd een jaar geleden samen met 2 broertjes als kleine puppies hulpeloos in een kartonnen doosje langs de weg gevonden. De hummeltjes kregen goede zorg ...
Laatste update: 21 september 2021
Teef | 3-4 jaar | Galgo Español
Alea is geboren op 04-08-2017 en kwam mei 2021 bij Scooby terecht vanuit Murcia. Ze kan wat timide en onderdanig zijn, maar ze blaft en ...
Laatste update: 10 september 2021
Reu | 1-2 jaar | Greyhounds & Lurchers
Dit is Roddy, een kruising Deerhound reu van ongeveer 1 jaar. Roddy is heel open en speels. Hij is een héél grote pup en beseft ...