Onze honden

Norah

Geslacht

teef

Leeftijd

3-4 jaar

Locatie

GINN Opvanggezin

Ras

Galgo Español

Omschrijving

Norah is nu een tijdje in haar nieuwe opvanggezin en het gaat daar goed met haar. Ze laat ook daar zien hoe lief en aanhankelijk ze is. Ze speelt graag met de andere honden en als die uitgespeeld zijn, dan kan ze zich ook wel zelf vermaken met een balletje of een ander speeltje. In haar spel met andere honden kan ze wel soms wat lomp zijn. Na het spelen kan Norah ook heerlijk slapen en luieren. Even alleen zijn met een andere hond samen gaat ook goed.

Norah luistert goed als je haar roept. Wel vertoont ze nog wat puberachtig gedrag en heeft dus nog wat begeleiding nodig. Een eigen thuis met een fijne tuin om in te kunnen spelen vinden we wel belangrijk voor Norah, evenals een al aanwezige leuke speelse hond.

Hier is een filmpje van Norah bij haar opvanggezin:

[Update: 30-06-2022]

Norah komt van de shelter Adepa la Solana en is helaas teruggekomen van adoptie, want de match tussen de honden was er niet en dat gaf veel spanning. Ze is nu 3 weken in haar opvanggezin en die vertelt…

“Norah is een ontzettend lief en open meisje. Ze vindt eigenlijk iedereen leuk en wil dolgraag geaaid en geknuffeld worden. Zowel door vrouwen als mannen. Ze is er dan ook als de kippen bij als er bezoek komt en kruipt dan bijna op schoot.

Ze was best mager, maar is inmiddels alweer 2 kg aangekomen en er is ook al wat meer spieropbouw te zien. Norah is in Spanje door mensen gevonden bij een afvalplaats van een slachthuis en naar Adepa La Solana gebracht. Er is dus niks over haar verleden bekend (wat natuurlijk vaak het geval is). Haar lopen gaat wat onstabiel en dat zou kunnen betekenen dat ze misschien een keer aangereden is geweest, wat natuurlijk niet behandeld is.

Met mijn andere 3 opvangers is ze graag heerlijk aan het rennen en spelen. Ze daagt ze flink uit, maar als die er geen zin in hebben dan accepteert ze dat op den duur wel en gaat met een balletje of stok spelen (of mijn sokken en schoenen zijn dan plotseling foetsie hahaha). Door al dat rennen begint ze wat meer spieren op te bouwen en van het wankele lopen is tijdens een renpartij niets te zien, ze ondervindt daar dan geen hinder van. Het lijkt meer op instabiliteit bij onverwacht omdraaien of poot optillen om een jasje aan te doen.

In haar paspoort staat dat Norah nu 4,5 jaar zou zijn, maar zo oud lijkt ze niet. Ze vertoont echt pubergedrag en puberstreken, dus maximaal zou ik haar op 2 jaar schatten en misschien zelfs nog wat jonger.

Het meiske heeft een tomeloze energie. Ze kan prima als enige hond geplaatst worden, maar dan moet ze wel voldoende haar energie kwijt kunnen raken, anders gaat ze daar zelf voor zorgen door zichzelf dingen toe te eigenen die niet voor haar bedoeld zijn. Maar een maatje om mee te crossen zou ze wel fantastisch vinden en dat mag rustig een maatje zijn dat zich niet op de kop laat zitten, want Norah is een dametje met een kop erop en wat ze in haar koppie heeft zitten…

Alleen thuis blijven met de andere honden vindt ze niet leuk en dat laat ze horen. In die 2 weken ben ik maar 2x weg geweest, dus dat moet echt nog geoefend worden.

Aan de riem lopen vindt ze niet fijn en vraagt nog tijd en begeleiding. Vastgepakt worden aan de halsband of met de looplijn aan de halsband vindt ze naar en levert soms paniek op als de lijn te strak komt te staan, daar lijkt iets mee gebeurd te zijn bij haar. Dus daar moet nog mee geoefend worden. Ik ben 1x met haar gaan fietsen en dat deed ze onwennig, maar liep wel mooi mee. Dat zou een mooie manier zijn om overtollige energie kwijt te kunnen raken. Ondanks haar energie en soms eigenwijs gedrag heeft Norah ook wel momenten van onzekerheid.

Norah was niet zindelijk toen ze hier kwam, maar dat was ze na 1 dag wel (!) door haar even als een pup te zien en steeds mee naar buiten te nemen.”

Bij wie mag Norah komen laten zien hoe leuk en lief ze is? Voor meer info mail naar: carin.for.ginn@gmail.com. Voor het opstarten van de adoptieprocedure kunt de vragenlijst downloaden, invullen en ingevuld mailen. [Toegevoegd: 30-04-2022]

Wil je meer weten over mij? Vul dan het vragenformulier in op onze contactpagina.

Bekijk ook....

Laatste update: 30 september 2022
Teef | Tot 1 jaar | Saluki
Dit is Samriya. Zij is het zusje van Elena. Ze heeft nog wat tijd en aandacht nodig om haar vertrouwen terug te vinden. Samriya...
Laatste update: 30 september 2022
Teef | 5-6 jaar | Greyhounds & Lurchers
Dit is Cleo, een Lurcher van ongeveer 6 jaar. Cleo is eind mei bij PAWS gekomen. Ze is zelfverzekerd en open. Omdat ze al...
Laatste update: 23 september 2022
Reu | 1-2 jaar | Greyhounds & Lurchers
Dit is Cosmo, een Lurcher van ongeveer 1 jaar. Cosmo is eind juni bij PAWS gekomen. Hij is een vriendelijk, vrolijke jongen. Cosmo is...