Onze honden

Santo

Geslacht

reu

Leeftijd

3-4 jaar

Locatie

GINN Opvanggezin

Ras

Galgo Español

Omschrijving

Wegens mijn gezondheidstoestanden heb ik met pijn in mijn hart de moeilijke beslissing moeten nemen om onze lieve Santo te laten herplaatsen. Maar wie is Santo?

Santo is een heerlijke Galgo van 4,5 jaar oud. Hij is dol op knuffelen en is ook graag bij je in de buurt om dan regelmatig even een lekkere knuffel te scoren. In huis is hij liever lui dan moe, maar met momenten heeft hij ook zijn ‘gekke 5 minuten bui’ en kan dan druk in de weer zijn met zijn touw, dekentje, balletje of een kussen wat hij van de bank afgepikt heeft.

Santo woont met 2 katten samen en dat gaat heel erg goed. De oudste van de 2 vind hem wel oké zolang hij haar maar met rust laat en Santo doet dat dan ook netjes. Mocht hij voor haar gevoel toch een keer te dichtbij komen kan hij nog wel eens een tik op zijn mooie lange neus krijgen maar Santo doet dan niks, behalve een beetje verbouwereerd kijken en afdruipen. Soms krijgt hij van haar, op haar moment ook echt wel een kopje en dan zie je hem bijna glunderen. Met de jongste wil hij nog wel eens spelen en beiden genieten daar dan ook van.

Zoals ik al aangaf is Santo dol op knuffelen en het maakt hem dan ook niet veel uit of je 6 of 106 bent, een lekkere knuffel is een lekkere knuffel. Jonger dan 6? Dan vind Santo je een beetje spannend omdat je dan nog wel eens onverwachte bewegingen kunt maken, of naar hem toe kunt gaan terwijl hij lekker in zijn mand of op de bank ligt en dan liever niet gestoord wil worden.

Santo kan zeker met andere honden samen maar Herders of een duidelijke Herder-mix is zeker geen match met Santo. Kleine drukke (!!) hondjes vind hij spannend en ontwijkt hij dan ook. Verder kan hij dus zoals gezegd goed met andere honden alleen is het per hond bekijken of zij daarin de klik voelen en kan ik dus niet van te voren aangeven.

Ondanks zijn grootte (70 cm) is deze grote lieverd soms ook nog wel wat onzeker. Loop je buiten en komt er een grote vrachtwagen aan, een vuilniswagen, of is er een onverwacht geluid achter hem, daar kan Santo nog wel eens van schrikken. Hij zal niet op de vlucht schieten, maar springt wel wat opzij of wil er met een grote boog omheen. Mocht hij na een tijdje helemaal aan jou gewend zijn en je vertrouwen gewonnen hebben dan kan hij zeker loslopen op een losloopveldje en geniet daar dan ook met volle teugen van. Een losloopgebied raad ik zeker niet aan, want ondanks zijn prachtige grote oren gebruikt hij die dan dus niet en is hij ‘Oost-Spaans’ doof.

Deze heerlijke lieverd kan ook prima een paar uurtjes alleen zijn. Als je weggaat zal hij wat piepen, maar als je weg bent is dat ook over. Dit heb ik verschillende keren gecheckt en ook onze buren geven aan hem echt niet te horen. Zindelijk is hij ook helemaal en hij zal het ook aangeven mocht het eens te lang duren en hij echt nodig moeten. Krijg je gezellig visite is Santo daar ook dol op (knuffels!!) maar, mocht je een dag een huis vol visite hebben dan is het wat druk en zou het kunnen gebeuren (hoeft niet maar kán) dat hij een klein ongelukje geeft omdat hij het dan niet durft aan te geven.

Oh, en niet geheel onbelangrijk, Santo is dol op eten. En ook eigenlijk wel op de meeste dingen. Het is dus goed te weten dat deze slimmerik er veel voor doet om daarbij in de buurt te komen en je daar wel bewust van te zijn. Wat hij ook graag voor je doet is de boel versieren met confetti van keukenrol, kranten of folders. Mocht je van een feestje houden, laat dat dan lekker liggen en Santo helpt je graag om confetti te maken.

Hopende je/jullie hierbij een beetje een beeld te hebben geven van deze enorme grote lieverd. Heb je vragen of heeft Santo nu al je hart geraakt en ben je oprecht geïnteresseerd in hem neem dan snel contact op met opvanghonden.ginn@hotmail.com [Toegevoegd: 03-07-2024]

* Steun ons met € 1,- per maand. Meld je nu aan als Teamer via: GINN Teaming
* Of doneer via onze doneerpagina: Doneer nu

Wil je meer weten over mij? Vul dan het vragenformulier in op onze contactpagina.

Bekijk ook....

Laatste update: 21 juli 2024
Reu | 7-8 jaar | Galgo Español
Alastor met zijn prachtige vleermuis-oren is geboren op 01-06-2017 en zit sinds september 2023 bij Scooby. Hij is een lieve, sociale, evenwichtige en zelfverzekerde...
Laatste update: 22 juli 2024
Teef | 9 jaar of ouder | Galgo Español
Albana is geboren op 07-07-2013 en werd in juni 2024 uit Zuid-Spanje opgehaald door Scooby. Het contact met haar kennelmaatjes verloopt goed, maar ze...
Laatste update: 21 juli 2024
Reu | 3-4 jaar | Galgo Español
Burke werd geboren op 12-08-2020 en kwam juni 2024 bij Scooby terecht. Hij is een sociale en heel nieuwsgierige jongen, heel lief met mensen...