Onze honden

Stephen (Bodhi)

Geslacht

reu

Leeftijd

3-4 jaar

Locatie

GINN Opvanggezin

Ras

Galgo Español

Omschrijving

Bodhi is inmiddels ruim 6 maanden bij ons en is eigenlijk prima ‘thuis’. Hij is in het begin al snel gewend aan onze andere hond, Max, en ook de kinderen vond hij meteen leuk. De kat was wel een dingetje, die kende hij niet echt, dus dat was van beide kanten wel even aftasten. Inmiddels is onze eigen kat er niet meer. Bodhi vindt katten leuk, interessant, en vooral: speelgoed. Hij jaagt ze (vooral buiten) graag even op, of de tuin uit. Maar, als de kat zich niet laat wegjagen en gewoon blijft zitten, is de lol er voor Bodhi al gauw vanaf. Helemaal nu hij inmiddels heeft ontdekt dat er nagels aan zo’n beest zitten. Hij zou eventueel bij een kat geplaatst kunnen worden, maar dat moet wel goed worden begeleid.

Bodhi is een schatje. Een lieve, aanhalige goedzak, die gek is op knuffelen met jong en oud. Dol op een spelletje, wandelingen, kauwsnacks en oh ja, hadden we knuffelen al genoemd? Hij heeft hier gezelschap van Max. Als enige hond had Bodhi veel last van verlatingsangst, maar dat was hier na een aantal maanden opbouwen en trainen, in combinatie met de houvast van een andere hond, eigenlijk niet meer aan de orde.

Bodhi wil graag bij je zijn, zo simpel is het. Maar inmiddels weet hij ook dat als ik wegga, hij even met Max alleen blijft en ik uiteindelijk toch echt weer terugkom. Het is een sociale hond, naar mens en dier. Er is nog niet 1 hond geweest die hij ‘niet mag’, hij wil eigenlijk altijd wel even checken of de ander wil spelen. Mensen, vooral kinderen, vindt hij ook leuk. Mits men hem rustig benadert of juist het initiatief aan hem overlaat, want hij is wel erg gevoelig. Iemand die erg aanwezig is en direct Bodhi’s aandacht wil, daar loopt hij liever even omheen. Ook als er in korte tijd erg veel (nieuwe) prikkels zijn, moet hij daar wel even van bijkomen.

Verder jaagt hij buiten (en heel soms ook binnen, die vliegen he…) graag op alles wat je maar kunt bedenken. Van reigers tot kikkers en van konijnen tot vlinders: als het wegvliegt/wegrent, vliegt Bodhi er achteraan. Een stevige hand aan de riem, plus een getraind oog, is dus wel handig.

Het is al met al een schat van een hond. Een knapperd om te zien. Een schoothondje in XXL-formaat, die zich makkelijk weet aan te passen.

Wie o wie heeft toch dat passende huisje en soortgenootje voor Bodhi? Een andere hond is wel een must. Maar als die andere hond dan ook nog zijn energie, enthousiasme en speelsheid heeft, dat zou helemaal perfect zijn. Hopelijk komt er gauw een fijn, blijvend huisje voor Bodhi in zicht! [Update: 24-06-2024]

Bodhi is nu bijna 3 maanden bij mij en eigenlijk valt er weinig aan minpunten over hem op te noemen. Hij heeft zich de eerste paar weken al super snel aangepast aan de nieuwe situatie. Zijn grote probleem, waarmee hij binnenkwam, was de verlatingsangst. Echter nu hij met een andere hond samenwoont en het alleen thuisblijven met muizenstapjes opnieuw is opgebouwd, lijkt hij daar zo goed als overheen te zijn. De ochtenden die ik werk, (4-5 uur) zijn de honden alleen thuis. Bij thuiskomst check ik af en toe bij de buurman of hij de honden heeft gehoord. Een enkele keer is dat wel het geval geweest, dat was dan niet bij het weggaan, maar omdat er tijdens mijn afwezigheid iemand aan de deur kwam.

Bodhi houdt van wandelen, zijn neus volgen, lekkers en vooral: knuffelen. Hij is een ware klittenband hond, mag graag dicht bij je liggen en komt graag een aai halen. Andere honden vindt hij over het algemeen heel leuk. Als je een andere hond tegenkomt tijdens het wandelen, wil hij graag even kennismaken (of spelen). Echter hebben we gemerkt dat hij wel snel overprikkeld raakt als er meerdere honden tegelijk met hem optrekken. Een vriendje of vriendinnetje heeft hij absoluut nodig in zijn toekomstige huisje, maar een grotere roedel zou wat dat betreft te veel van het goede voor hem zijn.

Katten blijft hij machtig interessant vinden om even achteraan te jagen. Binnenshuis ging dit op zich goed, maar hij blijft de kat wel pushen als hij de kans krijgt. Voor ieders gemoedsrust zou het denk ik prettiger zijn als er geen kat in zijn nieuwe huis aanwezig is. Dan een andere liefde van Bodhi: Kinderen. Vanaf dag 1 trok hij hier al ontzettend naar de kinderen toe. Hij kan in zijn spel/enthousiasme soms weliswaar enorm lomp zijn, maar verder is hij echt super met kinderen.

Bodhi is een grote hond met een enorm klein hartje. Hij is bij kennismaken met nieuwe mensen soms even wat terughoudend, maar als hij de kans krijgt om op zijn eigen tempo iemand te benaderen, is hij echt een lieverd, een vrolijke enthousiaste jongen. Al met al: een lieve jonge hond die een huisje zoekt waar hij samen met een soortgenootje mag vertoeven. [Update: 27-02-2024]

Stephen is een lieve, knappe jonge Galgo. In zijn opvanggezin heet hij Bodhi en daar is hij nu aan gewend. Hij is geboren op 01-03-2021. Hij houdt van knuffelen, kruipt/ligt graag tegen je aan op de bank en laat zich graag aaien. Wanneer hij mensen net leert kennen is hij wat gereserveerd, maar zodra hij doorheeft dat het goed volk is, komt hij graag een knuffel of een aai halen. Of iets lekkers, want dat slaat hij ook zeker niet af.

Bodhi kan prima met andere honden, is wat dat betreft een echte allemansvriend. Hij wil tijdens het uitlaten ook het liefst met iedere hond die hij ziet kennismaken of spelen (al zijn de andere honden daar niet altijd voor te porren). Hij loopt netjes met je mee aan de riem, al kan hij wel wat trekken als hij graag ergens op af wil, of als hij een kat ziet! Hij heeft (uiteraard) wel een jachtinstinct, alles wat wegrent of wegvliegt, is heel interessant! In huis kan hij heerlijk relaxen, bij voorkeur op een comfortabele bank of kussen. Ook speelt hij graag, zowel met andere honden als met zijn speeltjes.

In Bodhi’s vorige huis gaf het alleen thuis zijn problemen en bezorgde hem veel stress. Nu hij samenwoont met een andere hond is daar eigenlijk weinig van te merken. Als het hem te lang duurt kan hij zich wat gaan vervelen, maar er is inmiddels al geen sprake meer van echte problemen op dat vlak. De combinatie met een andere hond lijkt hem toch de rust/houvast te geven die hij nodig heeft om op zijn gemak thuis te blijven.

Katten is Bodhi niet gewend. De kat waarmee hij nu samenwoont is machtig interessant. Bodhi heeft haar al zorgvuldig besnuffeld, dat gaat prima, maar net zoals buiten: als de kat gaat rennen wil hij er wel achteraan. Tot op heden blijft het wel gewoon bij een sprintje trekken en vervolgens toekijken hoe de kat de trap op rent, maar ik durf nog niet 100% zeker te zeggen dat de kat veilig is als er geen toezicht is.

Al met al: grote lieverd zoekt bank om op te knuffelen, aanwezigheid van andere hond(en) gewenst.
Wil je meer weten, neem dan contact op met ons via: opvanghonden.ginn@hotmail.com [Toegevoegd: 15-12-2023]

* Steun ons met € 1,- per maand. Meld je nu aan als Teamer via: GINN Teaming
* Of doneer via onze doneerpagina: Doneer nu

Wil je meer weten over mij? Vul dan het vragenformulier in op onze contactpagina.

Bekijk ook....

Laatste update: 21 juli 2024
Reu | 7-8 jaar | Galgo Español
Alastor met zijn prachtige vleermuis-oren is geboren op 01-06-2017 en zit sinds september 2023 bij Scooby. Hij is een lieve, sociale, evenwichtige en zelfverzekerde...
Laatste update: 22 juli 2024
Teef | 9 jaar of ouder | Galgo Español
Albana is geboren op 07-07-2013 en werd in juni 2024 uit Zuid-Spanje opgehaald door Scooby. Het contact met haar kennelmaatjes verloopt goed, maar ze...
Laatste update: 21 juli 2024
Reu | 3-4 jaar | Galgo Español
Burke werd geboren op 12-08-2020 en kwam juni 2024 bij Scooby terecht. Hij is een sociale en heel nieuwsgierige jongen, heel lief met mensen...