Onze honden

Ter Bemiddeling: Bonny & Clyde

Geslacht

teef, reu

Leeftijd

3-4 jaar

Locatie

Opvang NL

Ras

Kruising windhond

Omschrijving

Bonny & Clyde (broer en zus) zijn kruisingen van een Windhond x Indian Dog/Wolfdog. Moeder was een kruising Whippet x Greyhound en vader een Indian Dog/Wolfdog. Zij zijn geboren in juli 2016 en oorspronkelijk in december 2017 als vondeling vanuit een bos bij ons binnengebracht. Bonny & Clyde zijn behoorlijk eenkennig en schuw wanneer zij je niet kennen. Je maakt niet zo maar vriendjes met hen, zij ontlopen je de eerste tijd. Het heeft bij ons best een tijd geduurd voordat zij een aantal verzorgers vertrouwden, maar kennen zij je, dan zijn Bonny en Clyde erg aanhankelijk en altijd enthousiast om je te zien.

Inmiddels verblijven Bonny & Clyde al weer een tijd bij ons. Zij zijn in 2018 een jaar geadopteerd geweest, maar teruggebracht omdat Clyde uitbrak en op strooptocht ging door de buurt. Bij deze mensen waren Bonny & Clyde veel buiten, zo sliepen zij ’s nachts in een ruime ren en ook wanneer zij even alleen moesten blijven, zaten zij in de ren. Als de bazen thuis waren kwamen zij ook in huis en dat ging prima. Wel is Clyde niet altijd zindelijk, dus een baas waar zij alleen maar in huis komen is niet verstandig.

Bonny & Clyde hebben veel jachtinstinct. Katten en andere (huis)dieren zijn niet veilig bij hen. Wij zoeken een nieuwe baas met een ruime, goed afgezette tuin of erf (2m. hoog). Een baas zonder kleine kinderen, die ervaring heeft met schuwe honden en die buitenaf woont. Bonny & Clyde vinden het namelijk heerlijk om van tijd tot tijd even samen te joelen, maar uw buren waarschijnlijk niet. Mede daarom zijn Bonny en Clyde geen honden voor in een woonwijk.

In het begin dat zij bij ons verbleven zijn zij op de speelweide ook samen geweest met een sociale hond van een van de medewerkers en dat ging goed. Daarna zijn zij eigenlijk altijd alleen samen geweest. Clyde reageert in eerste instantie macho naar andere honden. Samenwonen met kleine honden is niet verstandig, maar honden van hetzelfde formaat zou na gewenning moeten kunnen.

Welke lieve baas woont buitenaf, heeft zijn/haar tuin of erf 2 meter hoog afgezet en stelt zijn/haar hart open voor twee erg bijzondere honden?

Clyde is gecastreerd en Bonny is gesteriliseerd, beiden hebben een hartruisje.
Heeft u interesse in Bonny en Clyde, neem dan contact op met:

Dierenasiel Zwolle
T. 038 – 4601784
Wij werken alleen op afspraak ivm de Corona / COVID19 epidemie.
Telefonisch zijn wij bereikbaar tussen 10 en 15 uur, omdat onze prioriteit ligt bij de verzorging van de dieren. Heeft u interesse in onze dieren, vult u dan alstublieft eerst online het adoptieformulier in. U ontvangt vervolgens van ons bericht.
https://dierenasielzwolle.nl/contact/

[Toegevoegd: 06-05-2020]

Wil je meer weten over mij? Neem dan contact op met een van onze adoptieconsulenten.

Bekijk ook....

Laatste update: 22 september 2021
Reu | 1-2 jaar | Podenco
Rafiki werd een jaar geleden samen met 2 broertjes als kleine puppies hulpeloos in een kartonnen doosje langs de weg gevonden. De hummeltjes kregen goede zorg ...
Laatste update: 21 september 2021
Teef | 3-4 jaar | Galgo Español
Alea is geboren op 04-08-2017 en kwam mei 2021 bij Scooby terecht vanuit Murcia. Ze kan wat timide en onderdanig zijn, maar ze blaft en ...
Laatste update: 10 september 2021
Reu | 1-2 jaar | Greyhounds & Lurchers
Dit is Roddy, een kruising Deerhound reu van ongeveer 1 jaar. Roddy is heel open en speels. Hij is een héél grote pup en beseft ...