Onze honden

Ter Bemiddeling: Domino

Geslacht

teef

Leeftijd

1-2 jaar

Locatie

Opvang NL

Ras

Kruising windhond

Omschrijving

Dit is Domino, zij is hier als zwerver bij ons binnengekomen.
Domino haar leeftijd is door de dierenarts rond de anderhalf jaar geschat. Deze jongedame moet dus nog het een en ander leren, maar een basis is er. Wij hebben tot nu toe het een en ander over haar geleerd ook door haar in de pleeg gehad te hebben, maar er zou ook zeker nog veel nieuws bij komen als ze zich thuis gaat voelen bij haar nieuwe huisje wat wij hier in een korte tijd niet kunnen zien!

Toen ze hier binnen kwam zagen wij dat ze dun was. Hier zijn we dus ook bezig dat ze weer aankomt. Ze vindt eten gelukkig heel erg lekker dus dat is geen probleem. Wel vindt ze het soms moeilijk te weten welk eten van haar is en welk van mensen. Zo wil ze alles pakken en als je er niet op tijd bij bent doet ze dit ook. Hierbij heeft ze voernijd en wil ze het echt niet zomaar afgeven. Als je eten dat niet van haar is, meteen weghaalt, heeft ze daar respect voor, maar bij iemand die niet zo stevig in de schoenen staat vindt ze het eten zeker belangrijker dan jou en zou ze dit laten merken door grommen en snappen.

Ze is een grote lieverd en houdt ervan om even lekker te kunnen knuffelen en op schoot te komen zitten. Hoe dichterbij ze kan zijn hoe leuker ze het vindt. Dit is leuk tot een bepaald punt want helaas heeft Domino ook verlatingsangst. Dit uit zich in veel achter je aanlopen in huis. Ook als er maar een deur tussen zit is ze het hier niet mee eens. Ze krabt aan de deuren en laat luid en duidelijk met haar gezang horen dat ze het er niet mee eens is. Dit valt wel te verminderen, maar er zit dus nog wel werk in. De bench is zij ook nog niet gewend, hier komt hetzelfde gezang weer terug en helaas ook het krabben waardoor ze in de bench sloopgedrag vertoont.

Een lekker stuk lopen vindt ze heerlijk. Ze loopt netjes met je mee, aan de lange lijn moet ze even aan de lengte wennen, maar loopt ze uiteindelijk ook super! Honden tegenkomen in het bos vindt ze soms lastig. Hierbij gaat ze sluipen en dat vinden andere honden vaak heel asociaal. Hier is dus wel aan te werken, want uitvallen doet ze niet. Na het sluipen komt ook vaak een explosie van springen en blij zijn omdat ze met andere honden heel goed kan. Alleen als andere honden uitvallen naar haar pikt ze dat soms niet.

Domino is door haar ras wel heeeeel snel en kan ook vrij hoog springen. Hierdoor is het belangrijk dat ze wel altijd aan een lijn vast loopt en als ze los loopt dit in een afgebakend gebied is dat hoog genoeg omheind is zodat ze er niet overheen komt.

Deze hond is NIET ter adoptie via GINN.
Heb je interesse in Domino of wil je meer over haar weten? Neem dan contact op met de Ark!
info@dierencentrumdeark.nl of bel naar 0341 – 416127
[Toegevoegd: 04-10-2023]

Wil je meer weten over mij? Vul dan het vragenformulier in op onze contactpagina.

Bekijk ook....

Laatste update: 24 november 2023
Reu | 3-4 jaar | Saluki
Zack is een grote lieve jongen. Hij is gered uit Qatar en verblijft in een Nederlands opvanggezin. Zack is een mix van Saluki en...
Laatste update: 24 november 2023
Reu | 3-4 jaar | Saluki
Shifan is een zeer lief en sociaal reutje. Hij heeft 3 jaar in de shelter Chez Kimmy gewacht op zijn gouden mandje. Nu is...
Laatste update: 23 november 2023
Reu | 1-2 jaar | Kruising windhond
Hoi ik ben Snelle van ongeveer 2,5 jaar oud. Vermoedelijk een kruising tussen een Whippet en een Greyhound. Ik ben gevonden op straat en...