Onze honden

Ter Bemiddeling: Mila

Geslacht

teef

Leeftijd

3-4 jaar

Locatie

112 CG Spanje, Opvang NL

Ras

Galgo Español

Omschrijving

Mila is sinds haar komst een heel stuk relaxter geworden. Je kunt het ook goed zien aan haar 'gezichtsuitdrukking'. Die is veel rustiger. Ze maakt ook zo'n lieve indruk met haar ranke koppie. Binnen verkent ze nu op haar gemak het hele huis en komt graag in de keuken kijken of ik niet per ongeluk iets te eten over heb of heb laten liggen. Ze kan lekker gek doen en uitgelaten over alle hondenkussens heen en weer springen om daarna op haar rug te gaan liggen alsof ze wil zeggen: en nu een bellyrub graag.

Bij het uitlaten lijkt het verkeer haar niet meer zo te boeien en ze loopt rustig door. Ze is wel geïnteresseerd in de muisjes in de heggen of de konijntjes op de weides. Rennen in de tuin is absoluut favoriet. Als ik de deur opengooi, dan spurt de hele bende naar buiten en wordt er eerst flink geracet door de tuin. En daarna lekker relaxen op de bank op de veranda. Maar als er ook maar iets verandert, dan is ze meteen wat terughoudend. Een nog niet zo bekende hond die hier in de tuin komt spelen en de nog niet zo bekende vrouw die Mila dan ook nog op de film zet zijn net iets te veel van het goede. Dan kijkt ze liever eerst even vanaf de zijlijn toe. Ze moet dan echt weer wennen aan die verandering.

Mila is klaar voor adoptie en zoekt een thuis met een al aanwezig hondenmaatje. Rust en regelmaat doen haar goed. Mannen zijn nog niet echt haar ding, hoewel de man in huis op gepaste afstand wel wordt gedoogd.

Voor meer informatie over en interesse in Mila graag mailen naar 112cg.holland@gmail.com

[Update: 30-08-2021]

 

Update uit het pleeggezin waar Mila logeert:

“Mila is een week geleden bij ons in de opvang gekomen. Van haar vertrouwde huisje en vriendjes bij Charlotte naar Nederland bij vreemde mensen en met vreemde honden. Dat heeft wel even indruk gemaakt op haar.

Maar wat heeft ze zich snel aangepast. Van een klein vogeltje in het hoekje van de bank, tot een nog wat voorzichtige, maar al best vrolijke dame die meedraait in ons leven en met onze honden. Haar staartje laat zien dat ze blij is als ze je ziet en ze geniet van de aaitjes en kusjes die ze krijgt. De bank is nog wel haar veilige plek waar ze steeds naar terugkeert en dat mag natuurlijk.

Mila is heerlijk nieuwsgierig en volgt je met haar ogen wat je aan het doen bent. Als je in haar buurt komt, dan maakt ze zich niet meer klein, maar kijkt even op en slaapt dan door of ze laat je weten dat ze best weer een aaitje wil. In de tuin gaat ze sinds kort los en ze blijft bij de roedel. Daar durft ze ook al een voorzichtig sprintje te trekken. Een vreemde of een man in de tuin is nog wel een dingetje. Binnen (op haar veilige plek) is dat geen probleem.

Buiten de tuin is ze nog wat schrikkerig. Alles wat voorbij komt lijkt onbekend (auto's, fietsers, brommers), maar dat gaat wel een stuk beter. Waar ze nog niks van moet hebben zijn mensen, die achter haar lopen, of die (zo het haar lijkt) op haar af komen lopen. Meestal wachten we dan even rustig langs de kant om 'het gevaar' te laten passeren. Maar de paniek van in het begin is er af. Verder loopt ze prima mee met de andere honden. Wel dubbel aangelijnd waarvan een lijn gezekerd om m'n middel (polslus kan ook).

Mila kan bij katten, is zindelijk, eet goed, heeft geen baknijd, is buiten nog schrikkerig. Mila gaat prima bij mijn 9 jarige kleinzoon, die gewend is aan honden en er goed mee om weet te gaan. Ze heeft absoluut een hondenvriendje nodig en ook een rustige woonomgeving zal haar goed doen. Mannen moeten wat meer geduld hebben met haar.

Verder is het een blij meisje dat open staat voor een nieuw leven, maar ze heeft nog wel tijd nodig.

Hier zijn twee video's van Mila:

https://www.facebook.com/100024100671776/videos/pcb.995290904617589/316121296851467

https://www.facebook.com/100024100671776/videos/pcb.995290904617589/976580119826073
[Update: 05-07-2021]

Mila is klaar voor adoptie! Mila (Milagrosa, wat wonder betekent) is klaar voor de volgende stap naar een huiselijk leven. Mila heeft een heel zwaar leven geleid op straat en in de bergen, waar ze diverse nestjes groot heeft weten te brengen zonder dat iemand haar ooit kon vangen, hoe vaak dat ook werd geprobeerd. Maar uiteindelijk liep Mila na 2 jaar zelf de vangkooi in.

Mila’s halsband was in haar nek vastgegroeid en daar liep ze waarschijnlijk al heel erg lang mee rond. Deze band moest chirurgisch verwijderd worden. We hebben geen idee hoe Mila ooit op straat terecht is gekomen. Of ze vastgebonden werd of achtergelaten. Of ze is ontsnapt is of het slachtoffer is geweest van een poging tot ophanging.

Zoals verwacht bleek Mila erg angstig toen ze op de finca van Charlotte del Rio kwam, maar ze heeft zich heel goed aangepast in de tijd die verstreken is, en ze is nu een blije, gekke meid, klaar voor nieuwe avonturen. Ze is inmiddels aangekomen in Nederland in een fijn, warm pleeggezin waar ze kan wennen aan het leven in een huis, en van waaruit ze op zoek gaat naar haar fijne plek voor altijd.

Mila is met vlag en wimpel voor haar kattentest geslaagd. Voorwaarde voor adoptie is wel dat ze daar minstens één hondenvriendje zal hebben.

Mila is op 2 januari 2021 naar de finca gekomen. Ze werd negatief getest op Erlichia, Anaplasma, Filaria en Leishmaniose en is dus helemaal gezond. De geboortedatum in haar paspoort is 6 januari 2017.

Voor meer foto’s klik je op deze link: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=148387698542171&set=a.3453310674716507

[Toegevoegd 27-05-2021]

Wil je meer weten over mij? Neem dan contact op met een van onze adoptieconsulenten.

Bekijk ook....

Laatste update: 22 september 2021
Reu | 1-2 jaar | Podenco
Rafiki werd een jaar geleden samen met 2 broertjes als kleine puppies hulpeloos in een kartonnen doosje langs de weg gevonden. De hummeltjes kregen goede zorg ...
Laatste update: 21 september 2021
Teef | 3-4 jaar | Galgo Español
Alea is geboren op 04-08-2017 en kwam mei 2021 bij Scooby terecht vanuit Murcia. Ze kan wat timide en onderdanig zijn, maar ze blaft en ...
Laatste update: 10 september 2021
Reu | 1-2 jaar | Greyhounds & Lurchers
Dit is Roddy, een kruising Deerhound reu van ongeveer 1 jaar. Roddy is heel open en speels. Hij is een héél grote pup en beseft ...