Onze honden

Vincent

Geslacht

reu

Leeftijd

5-6 jaar

Locatie

GINN Opvanggezin

Ras

Galgo Español

Omschrijving

Zoek je een grote vrolijke, zelfverzekerde hond die al een beetje ouder is? Lees dan het verhaal van Vincent.

Vincent is hier inmiddels al weer 2 maanden en het is alsof hij hier altijd gewoond heeft. Hij vindt andere mensen en honden erg leuk en maakt graag kennis met ze. Hij laat mij altijd weten dat hij ze heeft gezien. Alle dieren in en om de tuin zijn heel interessant, en hij houdt ze dan ook goed in de gaten. Daardoor kan hij niet los en willen hem ook niet bij katten plaatsen. Geluiden die hij hoort via de tv of computer vindt hij mega interessant. Zijn koppie trekt scheef en hij wil wel in het apparaat kruipen om te kijken waar het vandaan komt, en dit geldt ook voor buiten.

In het begin had hij weinig geduld als hij wat lekkers kreeg, maar inmiddels kan hij het geduld opbrengen om netjes te wachten op zijn beurt en zelfs als hij zijn kluif op heeft laat hij de anderen met rust. Met een nieuwe hond erbij probeert hij het wel even uit, maar hij is hierin goed te corrigeren. Eten kun je maar beter niet voor het grijpen hebben liggen, want Vincent heeft een goede neus hiervoor en dan is het verdwenen in het buikje van Vincent. Vincent luistert inmiddels al naar zijn naam en komt vrolijk naar me toe als hij wordt geroepen.

Vincent is een echte knuffelaar en hij komt er zelf om vragen. Hij vindt het heerlijk. Dus graag een baasje dat van heel veel knuffelen houdt. Ook voor het slapen gaan krijgen ze allemaal nog een stevige, uitgebreide knuffel en je merkt dat hij er gewoon op wacht. Hoe schattig is dat.

We denken dat Vincent ook als enige hond geplaatst kan worden. [Update: 24-01-2024]

Vincent, 6 jaar, maar wij denken iets ouder. Deze mooie reu woont nu twee weken bij zijn opvanggezin. Vanaf het eerste moment was het alsof hij er altijd al had gewoond. Vanaf dag één is Vincent een ware knuffelkont. Hij is nergens bang voor, ook niet voor mannen en hij probeerde zelfs zijn plekje te veroveren in het eenpersoonsbed, zij het met een klamboe als uitdaging. Hoewel het bed niet helemaal Galgo-proof bleek te zijn, bleef Vincent het een hele week proberen.

Vincent gaat goed om met de andere twee honden in huis en na slechts twee weken kon hij al zo’n twee uur prima alleen thuis blijven. Zijn favoriete bezigheid tijdens dat wachten is uit het raam turen, want hij is erg nieuwsgierig, wachtend totdat ik weer thuiskom. Inmiddels is Vincent ook zindelijk.

Vincent eet apart omdat hij anders erg schrokt en als hij zijn eten op heeft stuift hij op de andere honden af om ook hun eten op te kunnen eten. Het schrokken verdwijnt wanneer hij alleen eet. Dan geniet hij rustig van zijn voer zonder de noodzaak van een anti-schrokbak. Het is echter wel duidelijk dat Vincent nog wat tafelmanieren moet leren, vooral als het gaat om het delen van lekkers. Zijn lange neus en forse gestalte maken hem een meester in het vinden/stelen van eten op allerlei plekken. Onnodig te zeggen dat je beter geen eten kunt laten staan waar hij bij kan, als je het zelf nog wilt eten tenminste. Met zijn lange neus en met een schouderhoogte van 68cm kan deze knul overal bij.

Vincent is een echte jager. Of het nu gaat om vogels, klein wild of groot wild, hij vindt het allemaal fascinerend. Hij kan dan ook alleen los lopen in goed omheinde gebieden, waar zijn jachtinstinct geen gevaar oplevert. Ondanks zijn stoere uiterlijk heeft Vincent een hekel aan kou en regen. Een beetje overtuigingskracht is nodig om hem naar buiten te krijgen tijdens ongunstig weer.

In de shelter is Vincent een aantal keren gegrepen. We zouden hem dan ook niet in een grote roedel plaatsen, maar een maatje om mee samen te zijn vindt hij wel heel fijn. Hij zou bijvoorbeeld een goede 2e hond zijn om bij een angstige hond te plaatsen die zich aan hem kan optrekken.

Vincent geniet van autoritjes en kijkt dan ook zijn ogen uit. En als hij het zat is gaat hij lekker liggen. Ook even een boodschap doen, terwijl hij in de auto wacht is geen probleem. Op de foto’s is het niet zo duidelijk te zien, maar Vincent is een vrolijke en stoere Galgo die heel goed weet wat hij wil. Hij wacht op de dag dat hij zijn eigen mandje krijgt. [Update: 22-11-2023]

Vincent is aangekomen in Nederland en kan nu lekker bijkomen in zijn opvanggezin!

Wil je meer informatie over deze lieverd, neem dan contact op met Petra en Lydia: opvanghonden.ginn@hotmail.com [Update: 05-11-2023]

Maak kennis met deze mooie jongen: Vincent. Hij is gevonden samen met Valerie op een grote parkeerplaats van een warenhuis. Ze waren erg mager en erg hongerig. Vincent was gechipt, maar we konden de eigenaar overhalen om hem over te dragen aan het asiel, zodat we hem een leven kunnen geven dat hij verdient. Je kunt zien aan zijn vele littekens dat hij een zwaar leven heeft gehad, maar ondanks dat is Vincent een sociale en zeer vriendelijke Galgo. Hij geniet van zijn wandelingen en is gek op knuffels. Vincent is een gulzige eter, daarom krijgt hij zijn voeding uit een slowfeeder en dit gaat goed. Hij kan niet met katten samen.

Vincent is geboren op 23/01/2017 en weegt 27 kg. Hij is negatief getest op de Mediterrane ziektes en verblijft in het asiel van Paws Patas. Wie heeft er een plekje vrij op de bank voor Vincent en biedt hem het leventje die hij verdient? [Toegevoegd: 06-06-2023]

* Steun ons met € 1,- per maand. Meld je nu aan als Teamer via: GINN Teaming
* Of doneer via onze doneerpagina: Doneer nu

Wil je meer weten over mij? Vul dan het vragenformulier in op onze contactpagina.

Bekijk ook....

Laatste update: 18 april 2024
Reu | 1-2 jaar | Kruising windhond
Bij Dierenopvang Maasland in Oss zit momenteel windhond Mr. Grey te wachten op zijn eigen huisje. Hij is met een gebroken voorpootje gevonden. Hij...
Laatste update: 16 april 2024
Reu | Tot 1 jaar | Kruising windhond
Dit is Joy!! en Joy is een Whippet van pas 9 maanden oud. Hij is naar de opvang gebracht omdat zijn baasje hem niet...
Laatste update: 15 april 2024
Reu | 3-4 jaar | Galgo Español
Tito is geboren op 25-07-2019 en kwam maart 2023 bij Scooby terecht. Hij was toen heel timide ten opzichte van mensen en kon het...