Over ons

Onze partner Adepa La Solana

Het asiel Adepa La Solana is een asiel zonder winstoogmerk, dat is ontstaan uit de noodzaak om de ‘afmakingen’ van dieren in het gemeentelijke asiel van de stad Solana te beëindigen. Dit omdat de dieren 21 dagen na binnenkomst werden geëuthanaseerd. De jachthonden die afgegeven waren, werden ook vaak aan jagers gegeven, waardoor ze in erbarmelijke huisvesting terecht kwamen.
hduHJkp
Er zijn slechts 3 vrijwilligers, twee vrouwen en een man, die nu 9 jaar dit asiel leiden, de kennels schoonhouden en het asiel beheren. Als zij dit project verlaten, zullen de dieren weer worden afgemaakt zoals voorheen. Hoewel zij honden uit Solana opnemen, nemen zij ook dieren op uit de naburige asiels/steden als zij plaats hebben, die anders na 10 dagen zouden worden ingeslapen.
NBnow6M
Toen zij het asiel overnamen, zaten er in de 10 kennels 80 honden, zonder castratie of entingen bij elkaar. In de loop der jaren hebben ze dit kunnen verbeteren, het aantal honden kunnen verminderen en alle honden worden nu direct geënt en gecastreerd/gesteriliseerd.
i3lzuhV

5zXNrCi
Solana ligt in een jachtgebied in een zeer verlaten regio. Er is, buiten de vaste 3 mensen, weinig hulp van vrijwilligers en tijdens de zomermaanden en na het jachtseizoen elk jaar in maart stroomt het asiel vol. Ondanks dat de voorzieningen niet geschikt zijn voor andere dieren, zijn er uit nood ook wat katten opgenomen. In de zomer wordt het erg heet in de shelter en in de winter is het koud, maar ze doen wat ze kunnen om de dieren uiteindelijk een leven te geven. Dankzij hulp door donaties en adopties lukt het hen door te gaan, want om de shelter weer in handen van de gemeente te geven met alle consequenties van dien voor de dieren, is geen optie. De vrijwilligers zijn Elena, Mary en Juan, die dit asiel staande houden, zodat het niet weer een dodingsstation wordt.
mtryNr0