Over ons

Onze partner BaasGalgo

BaasGalgo is een non-profit organisatie die in Madrid werd opgericht als reactie op het grote aantal honden dat in de steek werd gelaten in veel gebieden in Spanje. Hoewel de wettelijke registratie van de vereniging plaatsvond in 2009, is ons werk ten behoeve van de honden al voor 2000 begonnen.

Duizenden galgo’s worden elk jaar misbruikt, BaasGalgo1 1
verlaten en wreed gedood in ons land. Wij zijn van mening dat het noodzakelijk is om meer directe betrokkenheid te krijgen bij het probleem van de honden, omdat de werking van Public Administration beperkter is dan we zouden willen. Overheidsinstellingen die geen aandacht besteden aan het oplossen van het probleem, maar toekomstige maatregelen, is in onze ogen onvoldoende.

Onze missie is om een verandering in de samenleving te bevorderen met betrekking tot de visie van de galgo als huisdier, in vergelijking met de huidige opvattingen van velen, die geloven dat de galgo “een wegwerpartikel” is.

De windhond, door de geschiedenis heen aanbeden, is vandaag de dag een gereedschap geworden voor vele gewetenlozen, een dier dat, als het niet voor de jacht gebruikt kan worden, wreed verlaten wordt en gedood.

BaasGalgo werkt samen met het advocatenkantoor van Garcia-Valle Abogados voor alle klachten van onze vereniging in relatie tot onze dierenbeschermingsactiviteiten.

BaasGalgo is wettelijk opgericht en naar behoren geregistreerd in het nationaal register van verenigingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken # 594149 met CIF: G85810554.