Over ons

Onze partner Scooby

Wij zijn Scooby, een dierenbeschermingsorganisatie en pionier op het gebied van het beschermen van Galgo’s. Vele mensen kennen ons misschien van de beruchte foto’s van opgehangen Galgo’s. We houden ons niet alleen bezig met het fotograferen en veroordelen van het ophangen van deze dieren. Dit gebeurt overigens in heel Spanje (expliciete voorvallen in en rond Medina del Campo zijn officieel gerapporteerd bij de Spaanse overheid). Ook hebben wij de belangrijke taak op ons genomen om deze honden op te vangen. In een jaar tijd hebben we al honderden dieren gered en zolang dit nodig blijft gaan wij hiermee door!

Scooby1

We krijgen doorlopend telefoontjes over nood-gevallen vanuit diverse delen van Spanje, men zoekt hulp voor ongewenste Galgo’s. Dit probleem is tamelijk onbekend en het is de hoogste tijd dat de politiek dit probleem onderkent, omdat het een van de ergste problemen op het gebied van dierenwelzijn in Spanje is. Iedereen is op de hoogte van het stierenvechten waar ook een einde aan moet komen, het probleem van de Galgo’s is minder bekend helaas.

We hebben nu 4 slaapruimtes voor de Galgo’s , waarin we minimaal tweehonderd honden kunnen huisvesten. In de manden die we hebben leggen we dekens, maar de honden vinden het ontzettend leuk om deze mee naar buiten te nemen om er mee te spelen, met als gevolg dat ze uiteindelijk kapot gaan. Godzijdank hebben we een hele grote voorraad met dekens. We hebben diverse speelweiden voor de Galgo’s. Er zijn ook 5 individuele quarantainekennels, 7 grotere kennels voor 6 tot 8 honden en een kennel voor puppies.

Scooby3

De vloeren zijn betegeld en dus hygiënisch en makkelijk schoon te maken. We hebben een grote speelweide waar we de mixhonden houden die normaal gesproken nooit meer herplaatst worden maar hier erg gelukkig zijn. In deze speelweide hebben we 16 kennels waar een aantal honden ‘s nachts afgezonderd van de andere honden kan verblijven, er is een overdekte slaapplaats en een eetruimte.
In het hoofdgebouw, de loods, hebben we een operatiekamer en een badkamer met vier badkuipen (die samen gevuld moeten worden met een boiler van 60 liter) voor de honden. In hetzelfde gebouw ligt de keuken waar twee wasmachines staan en er zijn twee wasruimtes voor mensen, een kantoortje en nog twee ruimtes om pups en katten op te vangen. U ziet dat er enorm veel werk is verricht, er is nu ook een groot magazijn voor opslag van eten, jasjes, dekens en medicijnen.

Voor de schuwere honden is er een aparte speelweide met een slaapruimte. Hier moet nog een speelweide komen waarin de honden die in de quarantainekennels verblijven kunnen worden uitgelaten. U kunt zich niet voorstellen wat het voor ons en vooral voor de honden betekent om stromend water en elektriciteit te hebben. Dit scheelt enorm, we zijn immers maar een klein groepje vrijwilligers dat dient te zorgen voor een heleboel honden en dat is op deze manier een stuk makkelijker.

Scooby6

Scooby is een plek waar we de Spaanse bevolking kunnen laten zien hoe de honden behandeld zouden moeten worden, het zijn levende wezens en zij hebben recht op een behoorlijk onderkomen. Wat natuurlijk ook belangrijk is, is dat zoveel mogelijk van deze honden een eigen liefdevol tehuis zullen krijgen! Zo kunnen wij doorgaan met dit belangrijke werk. Daarom is onze hoop gevestigd op organisaties als GINN en de Nederlandse donateurs, zij helpen ons onze doelen te realiseren. Neemt u van mij aan, beste vrienden, al ons werk zou onmogelijk zijn geweest zonder u en uw gastvrijheid voor onze honden. Bedankt voor dit alles, uw hulp was en blijft onbetaalbaar! Uw en ons werk voor de Spaanse honden laat zien dat we allemaal in één wereld leven.

Fermín Perèz